Liga 2, etapa a 6-a. Unirea Slobozia – Petrolul şi Metaloglobus – Politehnica Timişoara, meciurile rundei. Partida din Pantelimon se joacă acum

Şi campionatul Ligii 2 a luat pauză pe perioada desfăşurării seriei de trei etape din preliminariile CM 2022 şi acum revine în actualitate odată cu prima divizie.

Lupta în eşalonul secund este extrem de interesantă ca urmare a faptului că jucându-se doar câte un meci în sezonul regulat, nu tur-retur cum era înainte, fiecare punct are imensă importanţă pentru zestrea cu care unele echipe, primele şase, vor intra în play-off, iar restul în play-out.

Programul etapei a 6-a din Liga 2

Sâmbătă, 11 septembrie

  • ora 11:00 CS Şelimbăr – FC Braşov
  • ora 11:00 Ripensia – Astra Giurgiu
  • ora 11:00 Dacia Unirea Brăila – Concordia Chiajna
  • ora 11:00 Dunărea Călăraşi – Unirea Constanţa
  • ora 13:00 Metaloglobus – Politehnica Timişoara
  • ora 15:30 Unirea Dej – CSA Steaua

Duminică, 12 septembrie

  • ora 11:00 Unirea Slobozia – Petrolul
  • ora 13:00 Politehnica Iaşi – FC Buzău

Luni, 13 septembrie

  • ora 16:00 FK Csikszereda – U Cluj

Marţi, 14 septembrie

  • ora 17:00 Viitorul Tg. Jiu – Hermannstadt

Grosul etapei a 6-a din Liga 2 se joacă sâmbătă, 11 septembrie

Evident, cea mai urmărită este lupta de intrare în play-off, la care se va ajunge după încheierea celor 19 etape din sezonul regulat. Este încă greu de spus care sunt echipele care se vor bate pentru aceste lucruri, pentru că, iată, avem acolo în faţă o echipă surpriză precum Unirea Slobozia, dar oamenii de fotbal susţin că e doar un foc de paie şi în scurt timp se va îndepărta de podium.

În schimb, se aşteaptă ca Politehnica Iaşi să continue să urce până în zona podiumului şi Csikszereda să iasă din acest start de sezon catastrofal, nici un punct în cinci meciuri, şi să arate adevărata faţă a echipei care sezonul trecut a participat la play-off.

CSA Steaua, deplasare la o altă nou promovată, la Dej

Cele mai multe jocuri din această etapă au loc sâmbătă la matineu, dar etapa se încheie abia marţi, când are loc epilogul Viitorul Târgu Jiu – Hermannstadt. Echipa sibiană este socotită drept principala candidată la promovare, în condiţiile interdicţiei FRF pentru CSA Steaua de a promova timp de două sezoane, pentru că este club departamental.

Lider este CSA Steaua, care joacă pur şi simplu pentru a arăta care este cea mai bună echipă din divizie şi care în această etapă se va deplasa în inima Ardealului, la Dej, pentru partida cu o altă nou promovată, ca şi ea, Unirea din localitate, o formaţie care până acum nu a învins decât o altă nou venită, CS Şelimbăr. Evident CSA Steaua pleacă favorită, având un lot net superior localnicilor.

Trei echipe în frunte la egalitate de puncte

CSA Steaua are 13 puncte, acelaşi număr ca şi Hermannstadt şi Concordia Chiajna. Echipa sibiană, retrogradată la baraj în vară din prima divizie, va juca la Târgu Jiu şi normal ar fi să bifeze cele trei puncte, în condiţiile în care echipa gorjeană şi-a vândut toţi jucătorii de valoare şi sezonul acesta va lupta doar pentru a nu retrograda.

Concordia Chiajna joacă la Brăila cu altă nou promovată, Dacia Unirea, o formaţie care are şanse reduse să rămână în eşalonul secund, având un lot foarte subţire valoric şi o situaţiue financiară precară. Faptul că la echipa brăileană, antrenată de Florentin Petre, joacă fiul acestuia Patrick Petre, nu e suficient pentru dunăreni, iar valoarea Concordiei este net superioară, fiind mare favorită la victorie.

Petrolul, deplasare la revelaţia Unirea Slobozia

Un meci aşteptat cu mare interes este cel de la Slobozia, unde vine Petrolul care a legat patru victorii consecutive după eşecul de la Metaloglobus. Unirea este neînvinsă, trei victorii şi două egaluri, dar succesele au fost obţinute în faţa altor noi promovate, cel mai spectaculos fiind un incredibil 6-0 la Braşov. Petrolul e pe cale să îşi piardă numele, fiind în conflict cu primăria din Ploieşti.

Universitatea Cluj, care a câştigat aproape miraculos ultimul meci acasă, cu Metaloglobus, în prelungiri, va juca la Miercurea Ciuc, în faţa unei echipe Csikszereda disperate să pună punct seriei negre din acest început de sezon. U Cluj are un lot destul de bun, aici joacă şi internaţionalul U 21 Victor Dican, fiul fostei glorii a lui U, Francisc Dican.

Meciuri grele pentru cele două Politehnici, din Iași și Timișoara

Metaloglobus – Politehnica Timişoara este un alt joc atractiv al rundei. Acasă, bucureştenii sunt extrem de greu de învins, echipa fraţilor Ovidiu şi Claudiu Herea dând impresia că ar avea forţă să se bată pentru un loc de play-off. Bănăţenii vin după un rezultat negativ pe teren propriu cu omologii de la Iaşi, cu un gol primit pe final de meci.

Învingătorii de pe Bega joacă acum acasă cu FC Buzău, echipa preluată ca antrenor de Cristi Pustai cu obiectivul calificării în play-off după ce primăria din Buzău a anunţat implicare ei financiară într-un proiect care urmăreşte promovarea. Numai că în Copou va fi greu, ieşenii părând a fi depăşit începutul greoi şi jucând tot mai bine de la un meci la altul.

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole