Liderii PNL ar trebui să ne spună ce se întâmplă cu proiectul DN 71, Târgovişte-Sinaia

Niciun proiect nu poate fi scos dintr-un sertar și contractat imediat – spune Ionuț Săvoiu, fost deputat și fost administrator public al județului Dâmbovița, cu referire la comunicatul remis de PNL Dâmboviţa cu privire la DN 71, tronsonul Bâldana-Târgoviște.

„A ajunge la contractare cu proiectul lărgirii DN 71, tronson Bâldana-Târgoviște, la patru benzi este un efort de ani de zile de pregătire a proiectului, este un efort continuu de obținere a parametrilor tehnici, de obținere a avizelor, a finanțării. A spune că, după 10 ani, a fost scos un proiect din sertare este un mare neadevăr, prin care se încearcă să se minimizeze eforturile echipei PSD din ultimii ani pentru promovarea acestui proiect. Cred că liderii PNL ar trebui să ne spună ce se întâmplă cu proiectul Târgovişte-Sinaia. Procedura a fost suspendată și nu știm în acest moment în ce fază suntem. Iar dacă este vorba de scos proiecte din sertare, cred că echipa PSD Dâmbovița, în 2013-2014, a scos din sertare două idei de proiecte, care sunt astăzi în contractare: Baldana-Titu și Bâldana-Târgoviște-Sinaia”, a precizat Ionuț Săvoiu.

A mai luat în discuție fostul administrator public al județului Dâmbovița și proiectul inelului 2 de centură ocolitoare a municipiului Târgoviște. Ionuț Săvoiu a apreciat inițiativa noului președinte al Consiliului Județean Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, de a se întâlni, săptămâna aceasta, cu primarii unităților administrativ-teritoriale de pe traseul acestui drum, pentru a stabili cea mai bună strategie de urmat, astfel încât proiectul să poată fi materializat cât mai repede cu putință.

„Ideea acestui proiect a existat prima dată undeva în 2010, la Ministerul Transporturilor, la Compania Națională de Drumuri. Chiar a fost finanțat un proiect pentru definirea unei variante ocolitoare pentru Târgovişte, Titu și Videle. Era un proiect cu finanțare ISPA, care a rămas însă în stadiul de proiect.

Apoi, tema a fost reluată în 2014. Se discuta atunci foarte mult despre master-planul de transport al României, care asigura finanţare europeană pentru toate proiectele care erau prinse pe acest program. Din păcate, municipiul Târgoviște nu a fost introdus în master-planul de transport cu variantă ocolitoare, ci doar cu segmentul de drum expres Ploiești-Găești, adică segmentul sudic de ocolire a municipiului Târgoviște. În acest fel, am rămas în afara unei gândiri strategice în domeniul ăsta și eu cred că autoritățile locale de pe traseu trebuie să se gândească foarte serios la promovarea acestui proiect și identificarea surselor de finanțare care să asigure dezvoltarea variantei de ocolire.

Ținând cont de ciclul de dezvoltare al drumului expres Ploiești-Găești, care este în fază de proiectare, Consiliul Județean a făcut foarte bine că a adunat toți primarii de pe traseu pentru a lua problema în serios și a identifica, în perioada care urmează, un traseu care să satisfacă nevoia de centură ocolitoare. O să fim foarte atenți să corelăm ideea de proiect lansată cu proiectele în curs de dezvoltare, respectiv drumul expres Ploiești-Găești (Valahia), și cu dorințele autorităților locale și ale cetățenilor din zonă.

Tema este veche de 10 ani. În schimb, Guvernul PNL nu a lansat nicio discuție legată de acest subiect. Cred că este rolul Consiliului Județean să dezvolte această idee și să lucreze concret în etapa următoare, astfel încât, în cel mai scurt timp, să avem un proiect pregătit pentru implementare”, a explicat Ionuț Săvoiu – fost deputat de Dâmboviţa și fost administrator public al județului.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole