Lehliu Gară& Răzvani. Primarul Iulian Iacomi alături de familii la deschiderea anului școlar cu multe proiecte. VIDEO.

Deschiderea anului școlar pentru primarul Iulian Iacomi presupune continuarea lucrurilor bune pentru copii și familiile acestora

 

 VIDEO


Ce condiții de educație a oferit Primăria Lehliu Gară copiilor în 2021? Ne spun părinții, bucuroși că copiii lor vin la școală și învață carte…la  Școala generală nr. 1 din Răzvani…

 VIDEO


Educația tinerei generații presupune și creșterea calității vieții, asigurarea de foarte bune condiții pentru ca cetățeni. Venind în sprijinul familiei, Primăria Lehliu Gară a proiectat realizarea  trei parcuri și locuri de joacă pentru copii. Am început cu realizarea proiectării și a măsurătorilor necesare.  În oraș primul parc se va realiza astfel pe strada Sadoveanu. Un altul urmează apoi a se realiza în zona Casei de Cultură delimitat de străzile Orizont și Viitorul. Nu am uitat un parc pentru copiii din Răzvani ce se va realiza în zina bazei sportive… Amenajarea terenurilor aferente dintre blocuri, esTe o altă preocupare ce vine în ajutorul familiilor pentru creșterea sănătoasă a copiilor. Am identificat două suprafețe de teren aferente blocurilor MAI, dar și central în zona str. Tufănelelor unde am achiziționat amenajarea peisagistică a terenurilor. Creșterea sănătoasă a copiilor noștri presupune ca să le asigurăm condiții de viață și locații unde aceștia să se dezvolte armonios – a declarat pentru Atitudinea din Călărași primarul Iulian Iacomi.

Primăria Lehliu Gară lucrează la 63 locuințe pentru familiile sărace prin programul KETANES

Petrică Filon, viceprimarul orașului Lehliu Gară a descris și el alte preocupări are echipei lui Iulian Iacomi prentru creșterea calității vieții cetățenilor. Petrică Filon: Nu putem avea o educație sănătoasă fără să asigurăm condiții decente familiilor. Astfel în acest an derulăm lucrările de realizare a 1,5 km extindere rețea de gaze în Răzvani, în cartierul din nordul localității delimitat de str. Primăverii. Prin proiectul Ketanes destinat comunităților sărace am început reparațiile la 63 case din Răzvani. Se lucrează la exterior pentru înlocuirea tâmplăriei de la uși și ferestre, realizăm zugrăveli și înlocuirea acoperișurilor deteriorate, realizăm trotuare pentru case, astfel ca acestea să fie locuibile și să asigure un mediu sănătos de viață.

Școala și Spitalul, obiective pe masa de lucru a primarului Iacomi

Și acest an este marcat de multă muncă pentru reabilitarea termică a unor instituții de învățământ cum ar fi Liceul dar și Școala generală nr. 1 dar și a Spitalului orășenesc. Realizăm deocamdată expertizarea tehnică a clădirilor, realizarea măsurătorilor topografice a releveelor. Expertizarea seismică a clădirilor publice este o altă obligație legală ce ne revine. Astfel am realizat achiziții pentru studiul de fezabilitate pentru modernizarea școlilor, reabilitarea acestora…arată primarul Iulian Iacomi.

O altă activitate pe care trebuie să o asigurăm este buna funcționare a activităților de evidența populației. Pentru că suprafața de teren deținută nu are regim de construire vom realiza o  amenajare modulară cu 5 module de cca 100 mp. unde vor funcționa birouri. Cel mai importante sunt lucrările de asfaltare a tuturor localităților noastre, a tuturor străzilor. Ne-am ținut de cuvânt și am realizat canalizarea. Avem de 2 ani depusă documentația pentru a asfalta cca. 28 km. care a fost avizată prin FDI, apoi PNDL 3 fără a avea finanțare. Acum depunem documentația conf OUG 95 pentru finanțare prin PNRR Anghel Saligny, ne detaliază Juncu Liviu – expert al primăriei Lehliu Gară în proiecte de infrastructură. Am identificat oportunități de a beneficia de finanțare conform art. 4 lit. c. ni se spune…

Cu alte cuvinte Iulian Iacomi continuă proiectele destinate dezvoltării localității, realizând proiecte acolo unde se poate obține finanțare. Creșterea calității vieții este în continuare un obiectiv al administrației din orașul Lehliu Gară.

Post-ul Lehliu Gară& Răzvani. Primarul Iulian Iacomi alături de familii la deschiderea anului școlar cu multe proiecte. VIDEO. apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul

Alte articole