Lehliu-Gară, Răzvani, Buzoeni. Începerea anului școlar a fost pregătită cu atenție de primarul Iulian Iacomi

Vacanțele și concediile au fost marcate prin muncă la Lehliu Gară și Răzvani

După finalizarea lucrărilor pentru rețeaua de apă și canalizare din Lehliu Gară una dintre obligațiile primarului Iulian Iacomi este de aducere la starea inițială a carosabilului dar și a zonelor verzi afectate de lucrări. În acest sens au fost elaborate devizele pentru lucrările de reparații și întreținere stradală, antemăsurători  pentru reparațiile curente ale străzilor. Pentru că siguranța rutieră în orașul străbătut de cea mai circulată arteră de circulație din județ este un obiectiv important, se efectuează cu această ocazie și servicii de elaborare a documentației tehnice pentru siguranța circulației rutiere, respectiv studii tehnice conținând măsurători topografice în vederea amenajării trecerilor de pietoni la nivelul străzilor. 

Aducerea la starea inițială pentru noi înseamnă pentru noi și asfaltarea a cca. 29 km de străzi, inclusiv din sate. Este vorba de lucrări ce au depusă documentația cu finanțare, lucrări care vor schimba fața localităților – arată primarul Iulian Iacomi. Continuăm în reabilitarea parcurilor din localități, cu proiectele destinate realizării unui cămin cultural nou în Răzvani, extindere rețea gaze naturale dar și a complexului sportiv din oraș. Sunt lucrări finalizate, altele în derulare și unele pentru care așteptăm finanțarea. Cum ați văzut, satele sunt pentru mine o prioritate în acest mandat nu numai pentru modernizarea străzilor. Vrem să profităm de investițiile acordate cu prioritate de către guvern pentru sănătate și să construim și la Răzvani un dispensar nou, modern dotat cu echipamente medicale pentru cabinetele de consultații ce vor funcționa și acolo. Vrem să realizăm un cabinet stomatologic modern dar și un sediu al Poștei Române… a spus primarul Iulian Iacomi.

S-au realizat toate lucrările de reabilitare/ modernizare pentru începerea anului școlar

Privind deschiderea anului școlar, primăria orașului Lehliu Gară a investit în efectuarea lucrărilor de reparații, igienizare a tuturor spațiilor de învățământ școlar, preșcolar și liceal din localitate. S-au obținut avizele necesare funcționării instituțiilor de învățământ. O grijă a fost realizarea reviziilor la centralele termice și instalațiilor dar mai ales dotarea cu materiale dezinfectante pentru prevenirea și combaterea COVID.

Anul acesta am avut ca lucrări mai importante derulate în perioada vacanței școlare extinderea și modernizarea școlii gimnaziale nr 1 din oraș, unde am realizat și reabilitarea termică. Liceul Alexandru Odobescu și anexele acestuia, respectiv internatul și cantina au fost și ele modernizate, inclusiv din punct de vedere energetic prin reabilitare termică. Școala gimnazială nr 1 din Răzvani a suferit și ea un proces de modernizare. După cum vedeți începerea anului școlar nu ne-a luat pe nepregătite. Ne preocupă să asigurăm foarte bune condiții pentru educarea copiilor noștri, a tinerilor care vor fi viitorul localităților noastre – a declarat pentru Atitudinea din Călărași, primarul Iulian Iacomi.

Post-ul Lehliu-Gară, Răzvani, Buzoeni. Începerea anului școlar a fost pregătită cu atenție de primarul Iulian Iacomi apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul

Alte articole