Lehliu Gară. Primarul Iulian Iacomi a depus documentația pentru a construi o creșă

Primarul Iulian Iacomi a profitat de toate oportunitățile oferite de guvernul României prin PNRR și a depus documentația pentru construirea unei creșe medii pentru 7 grupe de copii, cu un total de 70 de copii. Costul unitar este de 2807916 euro pentru construirea unității solicitate, respectiv 13 983 421 ron. Amplasată în orașul Lehliu Gară pe strada Mihail Sadoveanu,  instituția de învățământ preșcolar își va aduce aportul la dezvoltarea localității oferind copiilor condiții moderne de educație, constituind în același timp o locație sigură unde părinții își pot lăsa copiii.

Privind construcția Căminului Cultural din Răzvani, am depus documentația pentru finanțare pe FNI. Acum o vom depune și pe CNI. Continuăm investiția după cum se vede în educația și sănătatea tinerilor. La stadionul din Lehliu Gară unde vrem construirea unei baze sportive moderne, lucrările se desfășoară din plin.  S-a săpat și s-a decopertat terenul, iar în prezent s-a turnat un strat de egalizare. Urmează realizarea straturilor de fundare și a lucrărilor la construcții...ne spune primarul Iulian Iacomi.

Elevii fiind în vacanță școlară, folosim această perioadă pentru a realiza reabilitarea energetică a instituțiilor de învățământ. Deocamdată am lucrat la documentația necesară pentru spital, școli, grădiniță. 

 Proiecte importante imediate au fost  înființarea a 5 km. de rețea de gaze naturale în Răzvani dar și reparații urgente ale drumului comunal DC 34 Lehliu – Buzoieni. 

 

Cel mai important proiect este realizarea unui nou cămin cultural în Răzvani. Vechea locație va fi folosită în continuare pentru ocazii, nunți, botezuri, etc prin închiriere la prețuri acceptabile către cetățeni. Un nou cămin cultural se va construi la intrare în Răzvani pe partea dreaptă a drumului spre Călărași, la ieșire din Lehliu Gară. Deocamdată se află în faza de aprobare a PUZ și regulamentului aferent, obținerea avizelor și autorizațiilor necesare, urmând predarea amplasamentului către CNI – a declarat primarul Iulian Iacomi.

Pe lângă cheltuielile necesare asigurării utilităților necesare noului cămin cultural, sunt necesare fonduri financiare pentru obținerea și amenajarea terenului. Pentru proiectare și asistență tehnică, respectiv măsurători topografice, studii specifice de impact asupra mediului am alocat cca. 33 000 ron.

Alți 198 000 ron au fost alocați pentru documentațiile necesare avizelor și acordurilor, verificărilor tehnice de calitate a proiectului tehnic și detaliilor de execuție. Organizarea procedurii de achiziție publică, auditul financiar, asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada desfășurării lucrărilor, supravegherea prin diriginte de șantier au necesitat alte cca. peste 300 000 ron. Cheltuielile totale au fost stabilite prin deviz la 1 459 033 ron de către Societatea Comercială Gazmind care a asigurat proiectarea – a încheiat primarul Iulian Iacomi.

 

Post-ul Lehliu Gară. Primarul Iulian Iacomi a depus documentația pentru a construi o creșă apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul

Alte articole