Lapoviță și temperaturi scăzute pentru Maramureș. Care este starea carosabilului?

Vremea a fost inchisa si s-a racit accentuat fata de zilele precedente. Pe arii extinse temporar a plouat, iar in zona montana inalta a nins. Local in cursul noptii precipitatiile s-au transformat in lapovita si ninsoare. Cantitatea maxima de apa inregistrata a fost de 13,1 l/mp, la Targu Lapus. Vantul a suflat slab, la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta de pana la 43 km/h. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 5 grade la Baia Mare, Ocna Sugatag, Targu Lapus si 7 grade la Sighetu Marmatiei. In zona montana inalta s-a semnalat ceata. Cel mai rece a fost noaptea trecuta si in aceasta dimineata la statia meteo Iezer – 6 grade, Cavnic, Targu Lapus si Ocna Sugatag 0 grade.

Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat si umed. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu patru utilaje si au imprastiat 30 tone de material antiderapant pe DN18. Cerul este acoperit, cad precipitatii mixte (ploaie si lapovita) in judet. In Pasul Gutai si Pasul Prislop ninge slab. Vizibilitatea este redusa in trafic de ceata, sub 150 de metri, pe DN18, in Pasul Gutai. Vantul prezinta intensificari trecatoare in zona inalta de munte.

Vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse vor cadea precipitatii mixte. La munte va ninge si se va depune strat nou de zapada. Izolat cantitatile de apa vor depasi 10 l/mp. Vantul va sufla slab, la moderat, cu unele intensificari indeosebi in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi
cuprinse intre 3 si 7 grade, iar cele minime intre -1 si 2 grade.

Sursa: JurnalMM.ro – vezi articolul

Alte articole