Joc pentru palmares a baschetbaliștilor mureșeni

În etapa a VI-a din cadrul celei de-a doua faze a Ligii Naționale de Baschet Masculin CSM Târgu-Mureș a obținut o nouă victorie, 85-65 (22-13, 14-23, 24-10, 25-19) pe terenul formației Rapid București. Cu locul I deja asigurat, echipa antrenorului George Trif a controlat jocul și s-a impus fără probleme în fața unei echipe care s-a aflat la conducere doar în debutul întâlnirii. Bucureștenii au reușit două coșuri de 3 puncte la scorul de 0-4, după care au mai condus cu 8-6. Mureșenii s-au mobilizat și s-au desprins pe parcursul primului sfert la 22-10, primind la final un nou coș de la distanță. Au cedat însă inițiativa în actul secund și gazdele au reușit să se apropie la un singur punct în a doua jumătate a sfertului, chiar egalarea în mai multe rânduri spre final. La pauza mare s-a intrat la egalitate în urma unui coș reușit de gazde în ultimele secunde.

Fără miză, fără stres

Lipsa mizei jocului s-a resimțit din plin. Pentru a-și respecta statutul de favorită, echipa mureșeană a accelerat după pauza mare și s-a desprins din nou la peste 10 puncte. Fără să forțeze, au menținut distanța pe parcursul ultimului sfert. Deși Rapid a reușit pe parcursul acestuia să reducă diferența până la 9 puncte, mureșenii au accelerat spre final și s-au impus la 20 de puncte, cea mai mare diferență înregistrată pe parcursul întâlnirii.

De la CSM cei mai buni marcatori au fost căpitanul Sánta Szabolcs și Alin Borșa, cu câte 16 puncte, al doilea cu două reușite de la distanță și 10 recuperări. I-a urmat Vladislav Șolopa, cu 15 puncte, Steff Norbert și Kilyén Örs au înscris câte 10 puncte, Ernests Kalve și Engi Rosenfeld Dávid câte 9 puncte și câte o „treiță”. Au mai jucat Szilveszter Botond și Daniel Ștețca.

De la gazde s-a remarcat Michael Javonie Hope, autor a 24 de puncte (3×3).

Post-ul Joc pentru palmares a baschetbaliștilor mureșeni apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul

Alte articole