Izvoare termale și piscine magice în Islanda – Băile naturale Myvatn

Mývatn este un lac de mică adâncime situat într-o zonă de vulcanism activ din nordul Islandei, nu departe de vulcanul Krafla. Are o cantitate mare de activitate biologică.

Lacul și zonele umede din jur oferă un habitat pentru o serie de păsări de apă, în special rațe.

Lacul a fost creat de o mare erupție de lavă bazaltică în urmă cu 2300 de ani, iar peisajul înconjurător este dominat de forme de relief vulcanice, inclusiv stâlpi de lavă și orificii fără rădăcini (pseudocratori).

Râul efluent Laxá este cunoscut pentru pescuitul său bogat în păstrăv brun și somon atlantic.

Denumirea lacului – „lacul de mușchi” –  provine din numărul mare de mușchi prezente vara. Numele Mývatn este uneori folosit nu numai pentru lac, ci pentru întreaga zonă locuită din jur.

Râul Laxá, lacul Mývatn și zonele umede din jur sunt protejate ca rezervație naturală (zona de conservare a naturii Mývatn – Laxá, care ocupă 4.400 km2 (440.000 ha). Din anul 2000, un maraton în jurul lacului are loc vara.

Băile naturale Myvatn oferă apă bogată în minerale. Temperatura apei este de 130 grade celsius când iese din foraj. Totuși, este răcită constant pentru a menține o temperatură confortabilă între 36 și 40 de grade Celsius.

Fiind mai departe de capitală, aceste băi sunt mai puțin costisitoare și mai puțin aglomerate decât Laguna Albastră.

Foto wikipedia

The post Izvoare termale și piscine magice în Islanda – Băile naturale Myvatn first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole