ISJ Dâmboviţa a început distribuirea de tablete pentru elevi

Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa este pe cale să rezolve problema dotării cu tehnica de comunicare necesară procesului educativ în sistem online pentru elevii şi pentru şcolile din judeţ.

Ieri – 16 noiembrie, la sediul IŞJ, a început distribuirea tabletelor pentru elevii din şcolile generale din localităţile judeţului. Pentru ridicarea lor, s-au deplasat directorii unităţilor educaţionale. Tabletele, care vor beneficia de conexiune la internet asigurată de o firmă de telefonie, sunt distribuite în funcţie de solicitările instituţiilor de învăţământ. Sunt şcoli care primesc peste 250 de tablete, altele doar două-trei, iar unele deloc, ţinând cont de faptul că elevii din anumite localităţi au primit tablete din partea Primăriilor.

„Este prima realizare palpabilă pentru îmbunătăţirea condiţiilor în şcoli, pentru îmbunătăţirea învăţământului on-line, pentru îmbunătăţirea condiţiilor tehnice pentru cursurile faţă în faţă, atunci când vom reveni la normal”, a precizat prof. Sorin Ion – inspector şcolar general al IŞJ Dâmboviţa.

Prin Hotărârea de Guvern nr 756, Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa a primit 3 milioane de lei pentru achiziţionarea de materiale de de protecţie anticoronavirus şi pentru echipamente electronice privind îmbunătăţirea condiţiilor de învăţământ. A fost deja semnat contractul pentru un milion de măşti de protecţie, iar pentru cumpărarea a cinci mii de litri de dezinfectant au fost deschise ofertele şi sunt deja declaraţi câştigătorii licitaţiei. Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa mai are în vedere achiziţionarea a încă 1.200 de tablete.

„Suntem în evaluare tehnică. Sperăm ca, până la începutul lunii decembrie, să le avem procurate şi pe acestea”, spus Sorin Ion.

De asemenea, IŞJ Dâmboviţa are pregătită licitaţia pentru a mai procura 300 de laptop-uri care sunt destinate şcolilor, nu elevilor.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole