IȘJ Botoșani: Peste 600 de candidați s-au înscris la examenul de Titularizare

Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2021, se va desfășura miercuri, 14 iulie, începând cu ora 9:00, în 42 de centre de examen.

Proba se va desfășura la 98 de discipline. Au fost admiși la proba scrisă și sunt așteptați să participe cei 8.839 de candidați (dintr-un total de 9.370 de candidați înscriși la începutul anului școlar), care au îndeplinit cumulativ următoarele condiții:

  • efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an
  • calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine”
  • media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8 (dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective).

Conform Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a examenului național pentru definitivare în învățământ, aprobată prin ordinul de ministru nr. 5.434/2020 și a Procedurii operaționale nr. 30.470.01.07.2021, în vederea susținerii probei scrise, candidații vor avea acces în sălile de examen, cel mai devreme, la ora 7:30 și, cel mai târziu, la ora 8:00, în baza unui document de identitate valabil. În acest sens, vor fi respectate toate măsurile specifice în vigoare, aplicabile în cazul examenelor naționale, referitoare la normele de prevenire și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depășit numai în cazul candidaților cu cerințe speciale cărora, ca urmare a solicitării și pentru asigurarea egalității de șanse, li s-a aprobat acest lucru.

La fel ca în anii anteriori, disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidați înscriși sunt: învățământ preșcolar în limba română (3.006), învățământ primar în limba română (1378), educație fizică și sport (977), psihopedagogie specială (423), limba și literatura engleză (376), respectiv limba si literatura română (346).

Elaborarea subiectelor, traducerea acestora în limbile minorităților naționale la solicitarea candidaților, elaborarea baremelor de evaluare și afișarea acestora, după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro, sunt asigurate de Centrul National de Politici și Evaluare în Educație.  După finalizarea probei scrise, subiectele și baremele de evaluare se vor afișa și la avizierele centrelor de examen.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 21 iulie, în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 21 și 22 iulie. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 28 iulie.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8 (opt).

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Informații suplimentare despre organizarea și desfășurarea examenului național pentru definitivare în învățământ, precum și despre programele specifice pentru examen sunt disponibile pe site-ul definitivat.edu.ro.

 În centrele din Botoșani s-au înscris 654 de candidați, la următoarele posturi:

DISCIPLINA Nr. candidați
AGRICULTURA – HORTICULTURA 2
AGRICULTURA, HORTICULTURA (MAISTRI INSTRUCTORI) 1
COMERT 1
CONFECTII TEXTILE – TRICOTAJE – FINISAJ TEXTIL 2
CONFECTII TEXTILE – TRICOTAJE – FINISAJ TEXTIL (MAISTRI INSTRUCTORI) 3
CONSTRUCTII (MAISTRI INSTRUCTORI) 2
EDUCATIE TEHNOLOGICA SI APLICATII PRACTICE 4
FILOSOFIE SI LOGICA, ARGUMENTARE SI COMUNICARE 4
INDUSTRIE ALIMENTARA 2
LIMBA SI LITERATURA ROMANA, PEDAGOGIA PRESCOLARA SI METODICA DESFASURARII ACTIVITAȚILOR INSTRUCTIV-EDUCATIVE IN GRADINIȚA DE COPII 140
MECANICA 3
PROTECTIA MEDIULUI 2
CHIMIE 11
CONSILIERE PSIHOPEDAGOGICA 11
ESTETICA SI INGRIJIREA CORPULUI OMENESC 1
ESTETICA SI INGRIJIREA CORPULUI OMENESC (MAISTRI INSTRUCTORI) 1
KINETOTERAPIE 1
LIMBA SI LITERATURA ENGLEZA 30
LIMBA SI LITERATURA ROMANA SI MATEMATICA, ELEMENTE DE PEDAGOGIE SCOLARA, METODICA PREDARII LIMBII SI LITERATURII ROMANE / COMUNICARII IN LIMBA ROMANA SI METODICA PREDARII MATEMATICII / MATEMATICII SI EXPLORARII MEDIULUI IN INVAȚAMANTUL PRIMAR (INVAȚAMANT 84
LIMBA SI LITERATURA RROMANI MATERNA 1
PSIHOLOGIE 1
RELIGIE ORTODOXA 25
RELIGIE PENTICOSTALA 1
SOCIOLOGIE 1
BIOLOGIE 16
ECONOMIE, EDUCATIE ANTREPRENORIALA, ECONOMIE APLICATA SI EDUCATIE SOCIALA – EDUCATIE ECONOMICO – FINANCIARA 10
EDUCATIE FIZICA SI SPORT 65
ELECTROTEHNICA, ELECTROMECANICA 1
FIZICA 8
GEOGRAFIE 19
INDUSTRIE ALIMENTARA (MAISTRI INSTRUCTORI) 1
LIMBA GERMANA MODERNA 1
LIMBA SI LITERATURA FRANCEZA 18
MATEMATICA 22
TRANSPORTURI (MAISTRI INSTRUCTORI) 1
TURISM (MAISTRI INSTRUCTORI) 1
ALIMENTATIE PUBLICA 3
ALIMENTATIE PUBLICA (MAISTRI INSTRUCTORI) 3
ARTE VIZUALE (EDUCATIE PLASTICA / EDUCATIE VIZUALA / EDUCATIE ARTISTICA) 17
ECONOMIC, ADMINISTRATIV, POSTA 1
EDUCATIE MUZICALA 9
EDUCATIE MUZICALA SPECIALIZATA 4
EDUCATIE SOCIALA (GANDIRE CRITICA SI DREPTURILE COPILULUI, EDUCATIE INTERCULTURALA, EDUCATIE PENTRU CETATENIE DEMOCRATICA 14
INFORMATICA SI TEHNOLOGIA INFORMATIEI 6
ISTORIE 23
LIMBA SI LITERATURA ROMANA 58
MECANICA (MAISTRI INSTRUCTORI) 3
PSIHOPEDAGOGIE SPECIALA 16
 TOTAL CANDIDAȚI ÎNSCRIȘI 654

 

 

 

 

The post IȘJ Botoșani: Peste 600 de candidați s-au înscris la examenul de Titularizare appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul

Alte articole