IPJ Călărași continuă programul pentru siguranța copiilor în școli. Iată cum…

Peste 300 de polițiști  acționează în zona grădinițelor, școlilor şi liceelor din județul Călăraşi pentru un an școlar care să se desfășoare în siguranță.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi vor acţiona în sistem integrat, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru desfăşurarea în siguranţă a anului de învăţământ preuniversitar.

Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi sunt în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

Siguranţa în şcoli constituie o prioritate, fiecare unitate de învățământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare. 

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. 

O atenţie deosebită va fi acordată activitățile educativ-preventive și de verificare a gradului de siguranță rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi.

Totodată, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

Polițiștii urează tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar !

Post-ul IPJ Călărași continuă programul pentru siguranța copiilor în școli. Iată cum… apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul

Alte articole