Ionel Goidescu: 5 motive pentru care primarul Coliban ar trebui să plece acasă!

Evenimentele petrecute în ultima săptămână la Primăria Brașov au atins cote alarmante privind modul în care aleșii USR gestionează problemele administrative ale municipiului. Toți brașovenii au asistat la un spectacol grotesc, în rolul principal fiind primarul Allen Coliban.

1. Motivul principal pentru care primarul Allen Coliban ar trebui să plece acasă este modul în care îi tratează pe brașoveni, transparența inexistentă în acest mandat, limbajul suburban folosit. Nu se poate ca un partid care susține că deschide ușa primăriei pentru cetățeni să încerce să le interzică accesul la ședințele Consiliului Local, ședințe care sunt PUBLICE. S-a întâmplat la Brașov în 2021, atunci când viceprimarul Flavia Boghiu împreună cu câțiva consilieri USR au încercat acest lucru. A fost nevoie de intervenția secretarului Primăriei Brașov, dar și a Avocatului Poporului, cel care le-a atras atenția ”reziștilor” că instituția nu este o jucărie a lor, grădina lor urbană, ci aparține comunității, tuturor brașovenilor. Zilele trecute, un nou episod a avut loc la Primăria Brașov, aceeași problemă, alergia aleșilor USR la brașoveni, la cei prezenți în sala de ședințe. Cu un tupeu maxim, primarul i-a solicitat unui ziarist să nu mai facă poze în sala de ședințe, adică, în traducere liberă, a încercat să-i interzică dreptul la muncă. Jurnalistul asta face, scrie și face poze, e meseria lui. Mai mult decât atât, deranjat că ziaristul nu a vrut să plece de pe scaunul dedicat invitaților la ședință, un consilier USR a solicitat intervenția Poliției Locale. Deci, dragi brașoveni, pentru că a făcut poze, s-a cerut intervenția Poliției Locale, o premieră la nivel național, nu s-a mai întâmplat așa ceva la noi în țară. Iar useriștii s-au considerat stăpânii Poliției Locale, un instrument pentru intimidarea jurnaliștilor.

2. Limbajul de mahala folosit de primar în relația cu cei din Consiliul Local. În loc de administrație, primarul face CIRC, dar unul ieftin. Se ceartă cu toată lumea, are impresia că le știe pe toate, pune presiune pe consilierii locali să voteze anumite proiecte, ca în cele din urmă, acestea să fie atacate în instanță, iar Primăria Brașov să piardă. Cine are de suferit? Da, noi, brașovenii! Din banii publici s-au plătit greșelile primarului. Apelative gen ”mitocan”, ”expirați”, ”căței” au fost la ordinea zilei la ultima ședință a Consiliului Local. Oare de asta încasează primarul Brașovului peste 3000 de euro lunar? Să jignească persoanele care au fost trimite în acest for să le reprezinte interesele? De fapt, acum și-a arătat adevărata față primarului Allen Coliban. Să nu uităm că este omul care înainte să ajungă în politică, adică senator, avea un venit din salariu de doar 3200 de lei pe AN. Vă dați seama de aici ce IT-ist sau om de bussines a fost dacă a încasat această sumă ridicolă? Ei bine, acest individ a ajuns să conducă Brașovul, nicidecum o scară de bloc. Acesta ia decizii pentru sute de mii de brașoveni.

3.Primarul a mințit în campania electorală! A promis că va scăpa orașul de mirosul urât de gunoi, că va reduce poluarea, că orașul va avea piste de biciclete, un parc mare la IUS(care peste noapte a devenit parcul Lubrifin, și care oricum este doar la faza de proiect pentru că îi lipsește Primăriei Brașov ce este mai important și anume, terenul). A promis tren metropolitan, s-a lăudat cu introducerea tramvaielor, dar toate au fost doar minciuni electorale. De asemenea, Poiana Brașov este raiul construcțiilor. În loc să reducă și să introducă un regulament clar privind construcțiile în Poiana Brașov, primarul a pus ”umărul” la creșterea numărului de clădiri rezidențiale. Încă de la intrarea în Poiana Brașov se vede clar ”politica” actualului primar.

4. Traficul rutier este groaznic pe zi ce trece, iar orașul tot mai aglomerat. De vină este primarul care în loc să decongestioneze traficul, mai tare l-a dat peste cap prin montarea de semafoare în mai toate intersecțiile. Ce înseamnă acest lucru? Multă poluare, adică exact ce primarul susținea că nu va fi. Numai că, mașinile care așteaptă la semafor produc noxe, iar acestea înseamnă multe probleme pentru sănătatea brașovenilor. Au existat studii, proiecte pentru pod hobanat, pentru fluidizarea traficului, dar primarul le ține la sertar, a uitat tot ce a promis. Cine are de suferit? Comunitatea brașoveană!

5. Camarila de partid angajată la primărie pe filiera AMB. Primarul ”exmatriculat” al Brașovului a reușit să angajeze în primărie persoane după chipul și asemănarea sa. Oameni fără studii superioare, cum este cazul celor care se ocupă de tik-tok sau foști consilieri și-au făcut ”culcuș” în sediul administrației locale. Bineînțeles, unii au participat și la concursuri, dar din alea, organizate pe final de an. Una peste alta, AMB a devenit un fel de compartiment ”Resurse Umane” pentru slugile de partid de la USR. Pentru că dacă ne uităm pe pozele din trecut, din campania electorală și ne uităm prin Primăria Brașov, vom vedea aceste fețe acolo. Pentru că primarul nu a pus bază pe competență, ci pe carnetul de membru de partid. Din acest motiv, brașovenii trebuie să-i arate cartonașul ROȘU, să-l elimine din Primăria Brașov.

Ionel Goidescu, candidat pentru Primăria Brașov

<p>Aceasta postare Ionel Goidescu: 5 motive pentru care primarul Coliban ar trebui să plece acasă! apare prima data pe Transilvania 365.</p>

Sursa: Transilvania365.ro – vezi articolul

Alte articole