Iohannis, care incaseaza salariu de mii de euro: Măsura îngheţării salariilor mi se pare una justă. Nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare în 2021

Iohannis, care incaseaza salariu de mii de euro: Măsura îngheţării salariilor mi se pare una justă. Nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare în 2021

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că măsura îngheţării salariilor i se pare una justă, că trebuie să fim foarte conştienţi că economia a suferit şi că nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare în 2021 înainte de ieşirea din criza economică.

Iohannis a declarat marti, la Cotroceni, ca este normală înghețarea salariilor angajaților la stat. „Masura inghetarii salariilor mi se pare una justa. Suntem in plina pandemie, suntem in criza economica, suntem in faza in care incercam prin vaccinare si restrictii sa terminam epidemia la noi. Trebuie sa fim constienti ca economia a suferit, s-a contractat, concluzia este ca sunt mai putini bani la buget, concluzia este nu poate fi vorba de marirea unor lefuri bugetare pana nu iesim din criza. Nu vorbim de austeritate, pentru ca nu se taie salarii, nu se taie pensii. Asta este. Ca sunt multi nemultumiti, si asta pot sa inteleg. Lucrurile trebuie vazute asa cum sunt, salariile, pensiile vor putea sa creasca iarasi asa cum iesim din criza economica si sunt convins ca anul acesta vom iesi din criza”, a declarat Klaus Iohannis.

Guvernul a pus în dezbatere publică şi ar urma să adopte, în şedinţa de miercuri, o OUG care prevede măsuri bugetar-fiscale pentru anul 2021. Salariile bugetarilor vor fi îngheţate la nivelul lunii decembrie 2020. Măsura ar urma să aducă bugetului de stat, care încă nu a fost publicat, o economie de 17,6 mld. lei, adică 1,5% din PIB-ul de 1.135 de lei, cât speră guvernul să fie în 2021.

Sursa: ph-online.ro – vezi articolul

Alte articole