Întâlnirea tinerilor ortodocși din parohia Band

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a avut loc joi, 21 februarie  întâlnirea tinerilor ortodocși din parohia Band, precum și din împrejurimi. Evenimentul a fost organizat de către Grupul de Inițiativă pentru Tineret al protopopiatului Târgu-Mureș, coordonat de părintele protopop Olimpiu Zăhan, și de către părintele Lucian Crișan, preot al parohiei Band.

În cadrul  reuniunii, la care au luat parte numeroși tineri, s-a desfășurat conferința intitulată „Satul românesc, valori tradiționale”, susținută de către părintele prof. Claudiu Cătinean. În discursul său, părintele a evidențiat importanța valorilor noastre tradiționale, evidențiind faptul că „veșnicia s-a născut la sat”. Prin astfel de conferințe nu se dorește altceva decât promovarea identității satului românesc și a comorilor spirituale moștenite de la înaintașii noștri.

Sursa: www.reintregirea.ro

Post-ul Întâlnirea tinerilor ortodocși din parohia Band apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul

Alte articole