Întâlnire de lucru a consilierilor educativi și a reprezentanților profesorilor diriginți din unitățile de învățământ ale județului Giurgiu.

 La finele săptămânii trecute (17 noiembrie), Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, a găzduit întâlnirea de lucru a consilierilor educativi și a reprezentanților profesorilor diriginți din unitățile de învățământ din județul Giurgiu.

Întâlnirea a avut loc în cadrul departamentului de educație permanentă și activități extrașcolare, în contextul programului național pentru prevenirea și combaterea violenței, și a consumului de droguri în rândul tinerilor.

Ca de fiercare dată, inspectorul general al Inspectoratului Școlar al Județului Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu, ne-a făcut mai multe precizări în legătură cu acest eveniment.

”Aș menționa că la această acțiune s-a accentuat necesitatea implicării active a întregului personal didactic, a părinților și a comunității locale în îndepărtarea acestui fenomen.

Totodată s-a prelucrat, cu studii de caz, procedura privind managementul cazurilor de violenţă asupra antepreşcolarilor / preşcolarilor / elevilor şi a personalului unităţii de învăţământ, precum şi al altor situaţii corelate în mediul şcolar şi al suspiciunii de violenţă asupra copiilor în afara mediului şcolar, reglementată prin OME 6235/06.09.2023, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectorul general al IȘJ Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu, ne-a mai menționat că la întâlnire, alături de  domnia sa,  au mai  participat și șeful Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu, inspectorul principal de poliție Silvia Stan și inspectorul școlar pentru educaţie permanentă, prof. dr. Cosmina Roșu,”

(Jurnal)

Articolul Întâlnire de lucru a consilierilor educativi și a reprezentanților profesorilor diriginți din unitățile de învățământ ale județului Giurgiu. apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Sursa: JurnalGiurgiuvean.ro – vezi articolul

Alte articole