Incendiu într-o gospodărie din Botoșani. A pus preparatele la afumat, dar a lăsat focul nesupravegheat

A pus preparatele din carne la afumat în foișor, dar a lăsat focul nesupravegheat. În lipsă, jarul căzut din sobă a aprins materiale combustibile din interior. Când a observat incendiul, construcția din lemn era cuprinsă parțial de flăcări.

Evenimentul a avut loc în această seară, în satul Miorcani,comuna Rădăuți Prut.

Chemați în ajutor, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Darabani au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea incendiului.

A fost salvată casa și alte construcții din gospodărie.

‼Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, trebuie să țineți cont de următoarele recomandări:

▪ Afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile.

▪Se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile.

▪Este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului.

▪Curațați afumatoarea, astfel încât să evitați scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

The post Incendiu într-o gospodărie din Botoșani. A pus preparatele la afumat, dar a lăsat focul nesupravegheat appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul

Alte articole