În zona Tecuciului se irigă cu sârg

Primarul municipiului Tecuci, Lucian Costin consideră că din punct de vedere al economiei locale, agricultura și dezvoltarea activităților agricole reprezintă o oportunitate care este bine valorificată de fermierii din Terasa Tecuci – Nicorești.

Principala problemă, însă, o reprezintă seceta. „Din acest motiv, împreună cu directorul ANIF Galați, Sorin Adrian Pîrvu am vizitat astăzi câteva ploturi de irigații. Această activitate este esențială pentru agricultori si am constatat, plăcut surprins, că tecucenii investesc în utilaje și echipamente agricole de ultimă generație.

Mai mult decât atât, din discuțiile purtate cu directorul Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare Galați am aflat că anul acesta în zona Tecuciului s-au irigat aproape 15.000 de hectare cumulat. Aceste cifre sunt un record pentru ultimii 18 ani.”, a declarat primarul Lucian Costin.

De asemenea, Lucian Costin a mai spus că președintele OUAI Tecuci, Torian Ciulei a finalizat cu succes lucrările cuprinse în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene, pentru reabilitarea infrastructurii secundare de irigații, și mai sunt încă trei proiecte în curs de implementare.

The post În zona Tecuciului se irigă cu sârg first appeared on Ziar independent din Galați.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul

Alte articole