In Raionul Calarasi, R. Moldova, se construieste Cimitirul Eroilor, in locul in care s-au descoperit oseminte ale ostasilor romani

In Raionul Calarasi, R. Moldova, se construieste Cimitirul Eroilor, in locul in care s-au descoperit oseminte ale ostasilor romani

Un Cimitir al Eroilor va fi construit in raionul Calarasi din Republica Moldova, unde vor putea fi aduse ofrande ostasilor romani care au luptat pe front in 1941 si ale caror oseminte au fost descoperite in zona unde se va amenaja cimitirul.

„Urmare a cercetarilor efectuate de iubitorul de istorie a neamului, dl. Sergiu Artene- fost presedinte si actualmente vicepresedinte al Consiliului raional Calarasi, jertfa ostasilor din divizia de infanterie Neamt din 8 iulie 1941 este onorata prin inceperea lucrarilor la cimitirul eroilor.

Localizat in comuna Novaci din raionul Calarasi din R.M., in acest cimitir au fost descoperite 47 de schelete din care 17 au placute de identificare.

Lucrarile de amenajare au inceput saptamana trecuta, fiind finantate de Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, Asociatia veteranilor de Razboi din R.M., SMV Ploiesti si persoane private.

Lucrarile fac parte din programul de activitati al AESPN aprobat pentru anul in curs, cu termen de finalizare 30 septembrie 2022″, a anuntat Mircea Cosma.

Sursa: ph-online.ro – vezi articolul

Alte articole