În com. Borcea, Ziua Eroilor s-a marcat cu respect față de jertfa lor…

Ziua de astăzi 10 iunie are multiple semnificații pentru primarul Nedelcu Pațurcă Theodor Aniel. În primul rînd datorăm respect celor ce s-au jertfit pentru libertatea noastră pentru un viitor mai bun. Suntem aici datorită lor al eroilor care au murit pentru țară. Peste 1,4 milioane de români au fost răniți, au dispărut, au rămas invalizi sau au murit luptând în acțiunile militare. Dacă azi ne-ar privi în jos, ar vrea să vadă că sacrificiul lor nu a fost uitat, că iubim libertatea, munții și marea, frații români și limba maternă.
O semnificație profundă este aceea de a învîța tânaăra generație să respecte și ea așa cum se cuvine valorile trecutului, istoria noastră. O fac profesorii în școli. Ne alăturăm lor și noi personalul primăriei Borcea prin acțiunile pe care le realizăm an de an prin care marcăm însemnătatea unor evenimente, tradiții locale. Cea mai mare mulțumire pentru ei, eroii noștri ar fi să știe că ne bucurăm de tot ce avem acasă la noi. Azi, de ziua lor, să ne oprim să citim numele eroilor de pe monumente și să ținem un moment de reculegere în semn de omagiu, la ora 12.00 când vor răsuna clopotele în toate lăcașele de cult… a declarat primarul din com Borcea…

Post-ul În com. Borcea, Ziua Eroilor s-a marcat cu respect față de jertfa lor… apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul

Alte articole