În anul 2030, recomandarea Comisiei Europene este de a impozita centralele de apartament cu o sumă considerabilă!

În ultima conferință de presă a primarului municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu , abordând problema centralelor de apartament, la nivelul orașului nostru, a dorit să facă o scurtă precizare:

”Anul 2030 vine cu o recomandare a Comisiei Europene de impozitare a centralelor de apartament.

În anul 2030, recomandarea Comisiei Europene este de a impozita centralele de apartament cu o sumă considerabilă , iar Primăria trebuie  să depună toate eforturile  pentru a avea stație de cogenerare, panouri fotovoltaice si refacerea rețelei care acum este la un nivel de 40% . 

 A fost distrus acel CET și există doar patru puncte termice, nord, sud, est, vest, ca să nu se mai înregistreze pierderi. 

Să presupunem că peste șase ani o persoană, o familie care are centrală de apartament  trebuie să plătească 20 de milioane lei vechi, pe an, la recomandarea europeană, pentru centrala sa de apartament, în timp ce la sistemul centralizat va plăti de trei ori mai puțin… Se poate solicita rebranșarea… 

 Astăzi, la Uzina Termoelectrică mai sunt aproximativ 3.000 de beneficiar, raportat la 13.000 de beneficiari câți erau inițial. Primăria trebuie să se pregătească pentru ce este mai rău și să aibă scenarii pentru tot ce poate apărea la nivel european, național sau local. Cred că este de datoria oricărui primar„ – a mai spus Adrian Anghelescu.

Explicația este că Uniunea Europeană, prin această măsură dorește să limiteze emisiile de dioxid de carbon. Această taxă ar putea fi introdusă încă din anul 2025, parte a Programului UE, denumit „FIT FOR 55”.

(Jurnal)

Articolul În anul 2030, recomandarea Comisiei Europene este de a impozita centralele de apartament cu o sumă considerabilă! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Sursa: JurnalGiurgiuvean.ro – vezi articolul

Alte articole