În 10 august începe a doua etapă a dezinsecției aeriene în municipiul Giurgiu

Giurgiu Servicii Publice a planificat activitățile de pulverizare aeriană (etapa a II-a), pentru combaterea insectelor dăunătoare, pe o suprafață de 1500 ha din aria administrativ-teritorială a municipiului Giurgiu.

„Dezinsecția va fi efectuată în perioada 10-15 august 2022, iar pentru o mai bună eficiență, se va interveni și de la sol, zilnic, în perioada 9-13 august 2022 prin pulverizare cu sistem de împrăștiere soluție lichidă prevăzut cu tun de pulverizare, cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației, concentrația soluției folosită pentru această activitate fiind de 0,3%.

Pentru ambele acțiuni, dezinsecție terestră și aeriană, vor fi utliziate biocidele:

AMPLAT, substanță activă CYPERMETHRIN 93%, TETRAMETRIN 92% și PIPERONIL BUTOXIDE 90%;

VECTOBAG WG, larvicid biologic selectiv care acționează prin ingestie pentru combaterea larvelor de țânțari într-o varietate de habitate, substanță activă BACILIUS THURINGIENSIS ISRAELENSIS 37,4%;

BIOTRIN PLUS, larvicid bilogic selectiv care acționează prin ingestie pentru combaterea larvelor de țânțari, substanță activă DELTAMETHRIN 2,5% și TETRAMETRIN 1%.

Substanțele sunt omologate de Ministerul Sănătății, acestea aplicându-se cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.

Operațiunile de dezinsecție vor fi efectuate numai în cazul în care condițiile meteorologice permit acest lucru, în caz contrar, acțiunea va fi reprogramată.

În conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Mediului nr.68/1992 privind unele măsuri pentru protecția familiilor de albine împotriva intoxicațiilor cu pesticide, cu cel puțin 7 zile înainte de începerea tratamentului aero, asociațiile crescătorilor de albine vor fi anunțate în scris cu privire la data începerii și durata tratamentului, astfel încât aceștia să poată lua măsuri de protecție, prin închiderea sau îndepărtarea stupilor în intervalele de timp specificate, în caz contrar, Primăria municipiului Giurgiu și Giurgiu Servicii Publice sunt absolvite de orice responsabilitate”, informează Giurgiu Servicii Publice.

(Jurnal)

Sursa: JurnalGiurgiuvean.ro – vezi articolul

Alte articole