Iluminat LED pe patru străzi din orașul Galați

Principalele străzi ale orașului Galați vor avea aparate de iluminat echipate cu surse LED. Peste 500 de echipamente vor fi montate și vor reduce consumul de energie cu 70%, anunță reprezentanții Primăriei.

Proiectul este realizat de municipalitate în parteneriat cu Administrația Fondului pentru Mediu.

Valoarea totală a proiectului este de 1,8 milioane de lei, din care aproximativ 700.000 de lei reprezintă contribuția de la bugetul local. Lămpile LED vor fi montate în mai multe zone ale orașului.

„Este vorba despre Bulevardul Marea Unire, Strada Brăilei (între Inelul de Rocadă și Bulevardul G. Coșbuc), Strada Navelor și Bulevardul Oțelarilor (între str. Brăilei și Bulevardul Galați) unde se vor monta 524 de aparate tip LED”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Valoarea totală a proiectului este de 1,8 milioane de lei, din care aproximativ 700.000 de lei reprezintă contribuția de la bugetul local. Scopul este reducerea consumului de energie.

„Prin implementarea proiectului se urmărește reducerea consumului de energie electrică cu minim 70%, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră echivalente (CO 2), alegerea de produse care utilizează mai puține materii prime, respectiv produse alcătuite din materiale recuperabile în procent ridicat, limitarea poluării luminoase realizând un iluminat de calitate”, au explicat edilii.

Contractul de achiziție pentru realizarea proiectului va fi lansat în licitație publică în perioada următoare.

Foto: Pro Lider FM

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul

Alte articole