ÎCCJ a decis ca judecătoarea Cristina Coarnă, care a eliberat un violator pedofil, să fie repusă în funcție

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, marți, că judecătoarea Cristina Coarnă, care a eliberat un violator pedofil, trebuie să fie repusă în funcție.

Cristina Coarnă, de la Judecătoria Brăila, care a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul unui bărbat acuzat de comiterea infracțiunii de viol asupra unei minore, fusese suspendată șase luni din funcția pe care o deținea în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Judecătorarea a făcut recurs, iar completul de cinci magistrați de al Înaltei Curți de Casație și Justiție i-a dat dreptate.

“Admite contestaţia formulată de Coarnă Cristina împotriva Hotărârii nr. 6J din 22 februarie 2021, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară, în dosarul nr. 2/J/2021. Desfiinţează Hotărârea nr. 6J din 22 februarie 2021, pronunțată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară, în dosarul nr. 2/J/2021. Dispune repunerea contestatoarei Coarnă Cristina în situaţia anterioară, în condiţiile art. 52 alin. 14 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 7 iunie 2021”, se arată în decizia ÎCCJ.

În decembrie 2020, Cristina Coarnă a decis să îl lase în arest la domiciliu pe un bărbat acuzat că a sechestrat și violat, timp de opt luni, o minoră de 13 ani. În motivare, judecătoarea a scris că faptele inculpatului, deși reprobabile, nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, faptele acestuia neprovocând ieșiri în stradă sau proteste în presă.

Bărbatul acuzat de viol nu a apucat să parăsească arestul IPJ Brăila, deoarece, pe 15 februarie, Tribunalul Brăila a admis contestația Parchetului și a menținut măsura arestului preventiv în acest caz.

Sursa: stirileprotv.ro

Sursa: olt-alert.ro – vezi articolul

Alte articole