HoReCa încotro? În lipsa granturilor promise, Tipografia s-a închis

Parastasul din HoReCa! În lipsa granturilor mult promise de Guvern, din ce în ce mai multe restaurante, cafenele, ceainării pun lacătul pe ușă. Este și cazul cafenelei Tipografia din Brașov. Valentin Bărbat, proprietarul localului, a strâns terasa şi a încuiat totul. Tipografia oferea peste 100 de tipuri de ceaiuri, 25 de sortimente de bere artizanală şi sendvişuri cu produse locale.

„Savurează şi produse faine din ingrediente locale, dar, în mare parte, este despre oameni, despre comunitate. Ca atare, am încercat o tentativă de a intra pe platformele de livrare. O bere şi un ceai poţi să cumperi din magazine. Oamenii clar vor să vină la cafenea şi să socilizeze, dar nu sub o formă de distanţare. Temperaturile sunt spre 0 şi oricât ai fi de doritor să ieşi în oraş, totuşi, îngheţi.” a declarat Valentin Bărbat pentru Mediafax.

Proprietarul de la Tipografia a depus dosar pentru granturi pentru capital de lucru, ajutor de la stat prin Măsura 2, pentru susţinerea activităţii…dar, banii au întârziat să sosească.

4 localuri s-au închis deja, conform Mediafax, în Centrul Istoric al Brașovului. Câți vor mai urma? Unde vom ajunge?

 

 

Sursa: Transilvania365.ro – vezi articolul

Alte articole