Guvernul Dăncilă, la un pas să cadă? Ce se întâmplă cu moțiunea de cenzură

Guvernul Dăncilă traversează poate cel mai greu moment și este la un pas să cadă. Opoziția a depus în Parlament o moțiune de cenzură, inițiată de Partidul Național Liberal, considerat marele victorios în urma alegerilor europarlamentare. În acest moment, pentru a avea șanse de reușită, PNL trebuie să strângă 233 de voturi, dar ultimele calcule par să nu le ofere prea multe șanse. Și dacă ar reuși să adune întreaga opoziție, liberalii ar mai avea nevoie să rupă 7 voturi din tabăra adversarilor.

Guvernul Dăncilă, la un pas să cadă?

Spre deosebire de momentul în care a fost citită moțiunea de cenzură, acum PNL, spun surse politice, stă mult mai bine și încearcă pe ultima sută de metri să dea mare lovitură. 11 voturi le-ar mai lipsi oamenilor lui Orban pentru a „executa” cabinetul Dăncilă. E posibil și ca parlamentarii PSD să voteze moțiunea, deși inițial aceștia au anunțat că nu vor face acest lucru. Dacă social democrații vor lua această decizie, atunci am putea asista la o cădere a Guvernului, pentru că liberalii mizează pe „trădarea” unor personaje importante.

Viorica Dăncilă este însă liniștită. Întrebată pe holurile Palatului Parlamentului, dacă are emoţii în privinţa moţiunii de cenzură, omul numărul 1 din PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea a spus clar: Nu am nicio emoţie. Am încredere în colegii mei, am încredere în partenerii de alianţă”. Pentru Dăncilă lucrurile sunt clare și premierul a dat asigurări că nu mai are nevoie de nicio întâlnire cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Guvernul Dăncilă, la un pas să cadă. Viorica Dăncilă, declarație
Viorica Dăncilă susține o declarație în Parlament. Sursa foto – hepta

Ce se întâmplă cu moțiunea de cenzură

“Nu cred că este nevoie, sunt oameni în care am încredere, oameni care dau dovadă de foarte multă responsabilitate şi astăzi vom vedea rezultatul”, a mai spus Viorica Dăncilă. Moţiunea de cenzură intitulată Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot va fi dezbătută şi votată marţi de plenul reunit al Parlamentului.

”Până acum suntem, pe calculele pe care le avem, pe un scor nu foarte departe de cele 233 de voturi necesare. În momentul de faţă ne bazăm pe 214 – 215 voturi, în condiţiile mobilizării exemplare a tuturor parlamentarilor care sunt implicaţi în susţinerea moţiunii de cenzură, a declarat și Ludovic Orban.

Articol preluat de pe Fanatik.ro.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole