Granturi SEE pentru școlile din Runcu și Buciumeni, județul Dâmbovița

Școlile din Runcu și Buciumeni, județul Dâmbovița, au fost incluse într-un proiect implementat cu fonduri obținute de Asociația TB – Think Big prin programul „Active Citizens Fund România”, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Beneficiari direcți sunt 100 de elevi de gimnaziu și părinți/tutori, precum și 32 de cadre didactice. Aceștia vor primi consiliere psihologică și informații despre drepturile și obligațiile lor legale în situație de pandemie, dar și despre noul coronavirus și metodele de prevenire a infectării. De asemenea, vor învăța tehnici de advocacy prin ateliere de educație non-formală. Totodată, vor primi pachete suport de prevenire a infectării și îmbunătățire a calității actului educațional în contextul pandemic și vor fi ajutați să comunice cu autoritățile locale.

Vor avea prioritate elevii și părinții/tutorii din următoarele grupuri dezavantajate: persoane cu venituri mici, familii monoparentale sau cu mai mult de 2 copii, persoane cu handicap sau afectate de boli profesionale, persoanele de etnie romă aflate în situații de risc, persoanele afectate de violență în familie, imigranți, refugiați, azilanți, persoane infectate sau bolnave de HIV/SIDA.

Proiectul are o valoare de 13.385,40 euro, din care finanțarea nerambursabilă va fi de 11.855,40 euro, și se va derula până în luna mai 2021.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole