Gospodărie în flăcări la Movileni. Au ars mai multe anexe gospodărești și un tractor/ FOTO

Un incendiu puternic a izbucnit miercuri într-o gospodărie din comuna Movileni, focul distrugând niște anexe gospodărești, dar și un tractor aflat în apropiere.

Primii care au intervenit la fața locului, stingând mare parte din foc, au fost pompierii voluntari ai comunei, folosind autospeciala de stingere pe care primăria o deține.

Ulterior, au intervenit și pompierii militari de la Slatina și Scornicești.

„Ard anexe gospodărești, pe aproximativ 70 de metri pătrați și a fost afectat și un tractor aflat în apropiere. Incendiul este localizat. Intervenția este în desfășurare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, locotenentul Alin Băsășteanu.

Primarul comunei, Ion Sorin Toma, le mulțumește oamenilor din cadrul Serviciului Vontar pentru Situații de Urgență Movileni și spune că ideea ca primăria să achiziționeze o autospecială de stingere își dovedește încă o dată valoarea.

„Le mulțumesc oamenilor mei de la SVSU, care au dat încă o dată dovadă de eroism în stingerea incendiilor. Se află acolo și pompierii militari, pentru a continua acțiunea. Se vede că ideea de a achiziționa a mașină de stingere a incendiilor a fost una foarte bună, cu atât mai mult cu cât o punem la dispoziție și altor localități din zonă, atunci când situația o impune”, a declarat primarul din Movileni.

În urmă cu câțiva ani, edilul a propus Departamentului pentru Situații de Urgență și ISU Olt să înființeze o subunitate de pompieri la Movileni, dar solicitarea i-a fost respinsă. Subunitatea a fost înființată în Șerbănești, lucru care l-a ambiționat pe primarul din Movileni să achiziționeze o autospecială de stingere care își dovedește, în cazuri ca cel de azi, eficiența.

Sursa: olt-alert.ro – vezi articolul

Alte articole