Geniul din Medgidia! Theodor, tânărul român, care i-a vrăjit pe americani cu mintea lui sclipitoare

Theodor Florentin Furtuna este elev al Liceului Nicolae Balcescu din Medigidia. Nu este pasionat de vlogging si nici nu pare a fi genul de adolescent care ar asculta „Panamera” pe „repeat”.

In schimb are o preocupare care ar putea conserva una dintre cele mai importante avutii ale tarii.

Rezultatele obtinute de luminatele minti ale tinerilor romani la diverse olimpiade internationale sunt de notorietate, iar vestea buna este ca performantele apar in fiecare an la un nivel si mai ridicat, iar acolo unde se intalnesc cei mai inteligenti elevi ai planetei exista, cu siguranta, si un reprezentant al tinuturilor mioritice.

Theodor Furtuna a primit o invitatie mai speciala pentru aceasta vara. Constanteanul va merge in Statele Unite ale Americii la doua dintre cele mai importante si respectate concursuri ale planetei.

Elevul Liceului Nicolae Balcescu va participa la International Space Development Conference (ISDC), organizata de NASA si National Space Society, intre 6 si 9 iunie 2019, in Arlington, Virginia si la faza finala a Olimpiadei Geniilor organizata de Oswego State University of New York, intre 17 si 23 iunie 2019, in Oswego, New York.

MICA AFACERE CARE VA SALVA PARCURILE NATIONALE DIN ROMANIA

O sa va intrebati cum si de ce a ajuns Theodor Furtuna sa fie invitat sa participe la Olimpiada Geniilor. Pentru ca a avut o idee geniala, evident. O idee, care cu costuri minime ar putea salva o avutie de pret a Romaniei. Parcurile Nationale, lasate de multe ori in paragina, pot dainui ani buni, daca ideile tanarului constantean vor fi puse-n practica. Americanii si-au dat seama imediat de potentialul lui Theodor si l-au invitat, alaturi de alti 29 de elevi geniali din lumea-ntreaga sa-si sustina proiectul, scrie a1.ro.

Cu siguranta, nu-i va fi usor, insa nu o data romanii au demonstrat ca inteligenta nu tine cont de conditii si bani.

Theodor este elev in clasa a XI a la unitatea de invatamant amintita si pentru a ajunge aici, a fost nevoit sa treaca peste multe faze eliminatorii ale Olimpiadei Geniilor. Proiectul sau se numeste „Stay Wild”. Elevul Liceului Nicolae Balcescu a obtinut la concursul NASA Ames Space Settlement, Premiul II, Categoria Eseu Literar, cu o lucrare originala – Nova Civitas Solis – in care a prezentat o posibila organizare statala a unei statii orbitale.

Aventura constanteanului in Statele Unite ale AMericii se va incheia la sfarsitul lunii mai, atunci cand prin intermediul reprezentantilor universitatii organizatoare a evenimentului, cei 30 de tineri geniali vor vizita marile universitati americane: Harvard, MIT, Yale, Brown, Columbia si Universitatea Princeton.

The post Geniul din Medgidia! Theodor, tânărul român, care i-a vrăjit pe americani cu mintea lui sclipitoare appeared first on Romania News.

Sursa: news-white.com – vezi articolul

Alte articole