Generațiile următoare vor fi mai sărace. Cum afectează pandemia veniturile viitoare ale copilului

Generațiile următoare vor fi mai sărace. Cum afectează pandemia veniturile viitoare ale copilului

Trei luni fără şcoală înseamnă pierderi de 3% din viitorii bani ai copilului, dar și o pierdere de 1,5% în economie, arată un studiu al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD).

Fiecare an şcolar determină o creştere medie de 7,5 – 10 % a veniturilor obţinute pe tot parcursul vieţii. La nivel de ţară, o treime dintr-un an şcolar pierdută s-ar traduce în pierderi de 1,5 % din economie.

Organizaţia OECD avertizează că impactul cel mai mare se va vedea acolo unde copiii sunt deja mai dezavantajaţi din punct de vedere social.

Trei luni fără școală afectează PIB-ul

De exemplu, în Statele Unite ale Americii, impactul este de 14,2 miliarde de dolari, in Marea Britanie 2,2 miliarde de dolari, iar in Italia Produsul Intern Brut ar fi afectat cu 1,7 miliarde.

Impactul pentru 3 luni fără şcoală pentru PIB-ul:

SUA este de – 14.197 de miliarde;
UK este de -2.154 de miliarde;
Italia este de -1.700 de miliarde;
Franţa este de -2.137 de miliarde.

Pandemia a afectat si sistemul universitar

Pandemia COVID-19 a avut un impact semnificativ și asupra învățământului universitar. Cu toate că instituțiile de învățământ superior s-au mișcat rapid pentru înlocuirea cursurilor față-în-față cu cele online, închiderea universităților a afectat învățarea și examinarea studenților, precum și siguranța și statutul legal al studenților străini, notează OCDE.

„Pentru a rămâne relevante, universitățile vor trebui să reinventeze mediul de învățare astfel încât digitalizarea să extindă și să fie complementară relațiilor dintre studenți și profesori”, se arată în raport.

Redeschiderea școlilor va genera beneficii economice
Cu privire la redeschiderea școlilor, experții notează că acest lucru va genera beneficii economice, deoarece le va permite părinților să revină la serviciu. OCDE avertizează totuși că întoarcerea la școală ar trebui să fie realizată în condiții de siguranță.

Datele oficiale arată că la 15 septembrie, la nivel mondial se înregistrează peste 29 milioane de cazuri de infectare cu COVID-19. Dintre acestea, 932.801 de persoane au decedat drept urmare a complicațiilor. Alte 21,2 milioane de cazuri sunt considerate vindecate.

Sursa: ph-online.ro – vezi articolul

Alte articole