Gata! Ne-am prins de ce a pierdut România…!

 

 

Rezultate peste așteptări ale naționalei României la Euro 2024. Toată lumea este de acord cu acest lucru, chiar dacă, cum e moda pe la noi sunt și intruși într-ale sportului, părerologi de serviciu, pentru care, în mod natural, singurele lor virtuți sunt în general chestiile casnice: dus gunoiul, bătut covoare, șters geamuri etc.

Revenind la fotbal, este clar că in cele patru jocuri disputate am întâlnit două naționale a căror valoare este net superioară, chiar dacă jocul prestat de acestea nu s-a ridicat la nivelul pretențiilor și mai ales a individualităților.

Pentru că, nu-i așa, Liverpool, Chelsea, Inter, Manchester City, PSV Eindhoven, PSG, AC Milan, Ajax (echipe unde activează cei din naționala Olandei nu sunt și pot fi vreodată) Parma, Pisa, Damac, CFR Cluj, Rakow, Rayo Vallecano și nici chiar vârful Tottenham.

Nu mai vorbim nici de cotele de piață ale jucătorilor, pentru că evident ne ia amețeala…

Ce am putut observa este apetitul politicienilor locali pentru fotbal. Nu știm cât putem vorbi despre o latură de imagine și cât despre pasiune, fie ea ca un simplu hobby.

 Dar, cam cu ghinion, la băieți!

 Mai întâi a fost partida cu Belgia, din grupe, unde liberalii gălățeni s-au pozat pe stadionul din Koln, dar n-a fost să fie… știm cu toții: România-Belgia 0-1. Senatorul George Scarlat, primarii Tecuciului și Bereștiului, Lucian Costin și Mihai Bejan, n-au avut mari motive de bucurie, cel puțin in privința rezultatului.

 La meciul de ieri, cu Olanda, a fost rândul celor din PSD să descindă pe stadionul din Munchen.

 Dan Nica, care și-a sărbătorit ieri ziua de naștere (La mulți ani! Doamne ajută!), alături de primarul Ionuț Pucheanu și senatorul Marius Humelnicu, echipați cum se cuvine, mai puțin domn senator care era îmbrăcat așa mai olandez, au fost martorii unui 0-3 ce ne-a trimis de tot acasă.

Nici cei din PNL, nici cei din PSD n-au prea fost cu noroc pentru naționala României.

Băi băieți, data viitoare e mai ok să rămâneți pe-acasă, pe la o terasă ceva, în piața publică dar nu pe stadion!

Și apropos, notă mică pentru maestrul de ceremonii Pucky, cel ce a organizat vizionarea meciului de către gălățeni pe Esplanada Casei de Cultură, după care și-a luat bon de fugă până la Munchen, pentru a vedea meciul pe live!

Ei, aiasta nu prea se face! Chiar și cu motivația zilei de naștere a șefului de partid, nu ține!  Ești gazdă și te cari…?

The post Gata! Ne-am prins de ce a pierdut România…! first appeared on Ziar independent din Galați.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul

Alte articole