FOTO: Ziua Eroilor marcată la Reghin

Municipalitatea reghineană a marcat joi, 10 iunie, Ziua Eroilor, la Troița Eroilor din Parcul Central al municipiului. Momentul de cinstire al eroilor neamului românesc a fost marcat prin depuneri de coroane din partea instituțiilor reghinene, respectiv Primăria și Consiliul Local, Poliția și Poliția Locală, Detașamentul de Pompieri Reghin precum și din partea partidelor politice.

În cadrul momentului festiv a fost oficiată slujbă de pomenire a eroilor de către un sobor de preoți în frunte cu părintele protopop Valentin Vârva. Ziua Eroilor la Reghin s-a bucurat și de prezența Fanfarei Municipale care a deschis mementul festiv cu intonarea Imnului de Stat. De asemenea, Florin Bengean, managerul Bibliotecii Municipale „Petru Maior” a vorbit celor prezenți despre semnificația Zilei Eroilor.

„Ca o tradiție, în fiecare an sărbătorim „Ziua Eroilor” odată cu Înălțarea Domnului. Comemorarea eroilor reprezintă un gest de recunoștință pentru vitejia tuturor ostașilor căzuți la datorie.Astăzi este o zi prin excelență dedicată eroilor, dar avem obligația morală ca să-i cinstim în fiecare zi, să ne aducem aminte de jertfa lor, precum și de rolul pe care l-au jucat ei în formarea societății. Suntem profund recunoscători pentru sacrificiul suprem al militarilor români căzuți în teatrele de operații cât și în misiunile internaționale derulate sub egida organizațiilor internaționale, la care România este parte. Transmitem un gând bun și militarilor noștri care își desfășoară, în prezent, activitatea cu modestie, profesionalism și devotament, în țară şi în teatrele de operații”, a fost mesajul transmis de Mark Endre, primarul municipiului Reghin, prezent la eveniment alături de viceprimarul Dragoș Pui și de membrii Consiliului Local Reghin.

(Redacția)

Post-ul FOTO: Ziua Eroilor marcată la Reghin apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul

Alte articole