FOTO/VIDEO: Sindicaliștii din sănătate și asistență socială au pichetat sediul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud. Care sunt revendicările lor

Federaţia Sanitas a demarat marţi, la nivel național, o serie de acţiuni pentru susţinerea salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială, pe fondul apariţiei Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 226/2020, care prevede îngheţarea salariilor şi pensiilor în acest an. Sindicaliștii au pichetat sediile prefecturilor din întreaga ţara, o astfel de acțiune fiind organizată și în Bistrița-Năsăud.

Astfel, marţi, 12 ianuarie, începând cu ora 12:00, organizaţia județeană a Sanitas a pichetat sediul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud. Sindicaliștii au solicitat și convocarea Comisiei de dialog social de la nivelul Prefecturii și au înaintat un memoriu prefectului, care conține toate nemulțumirile membrilor Sanitas.

Potrivit unui comunicat de presă al Federației Sanitas, această formă de protest a fost organizată pentru susţinerea următoarelor revendicări:

  1. Aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice;
  2. Stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată;
  3. Acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială.

”Refuzul Guvernului de a respecta legea şi de a acorda salariile cuvenite pentru anul 2021 salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială reprezintă o jignire la adresa efortului pe care fiecare dintre aceştia îl depune zi de zi la locul de muncă, de mai bine de 11 luni”, spun sindicaliștii din Federația Sanitas.

Sindicaliştii au mai anunţat că vor picheta şi sediile Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Finanţelor Publice, Guvernului şi Parlamentului României în perioada în care vor avea loc dezbaterile pe Legea bugetului de stat.

În funcţie de rezultatul acestor acţiuni, Federaţia SANITAS anunță că va continua să organizeze forme de protest legale pentru susţinerea şi soluţionarea revendicărilor membrilor de sindicat.

Articolul FOTO/VIDEO: Sindicaliștii din sănătate și asistență socială au pichetat sediul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud. Care sunt revendicările lor a apărut prima dată pe ZIAR DE BISTRIȚA.

Sursa: Ziardebistrita.ro – vezi articolul

Alte articole