FOTO/VIDEO: Puternic incendiu în localitatea Sântioana; șase persoane au suferit atacuri de panică

Un puternic incendiu a cuprins, joi după-amiaza, mai multe gospodării din localitatea Sântioana, comuna Mărișelu, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Bistrița-Năsăud.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud, Marius Rus, la fața locului au fost alocate mai multe echipaje de intervenție: șase autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița, cu trei ofițeri și 20 de subofițeri, respectiv cinci echipaje de stingere din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Mărișelu (1), Șieut (2), Șieu (1) și Monor (1).

Prima intervenție a fost asigurată de pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mărișelu. În momentul în care pompierii militari au ajuns la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat, extins sub acțiunea vântului puternic la patru gospodării învecinate.

Trebuie subliniată mobilizarea generală a localnicilor care, sub coordonarea comandantului intervenției, au sprijinit consistent eforturile echipajelor specializate alocate la locul solicitării. Chiar dacă intervenția a fost una riscantă, mai multe butelii depozitate în anexele gospodărești cuprinse de flăcări au explodat, o parte dintre acestea au fost evacuate după ce au fost răcite în prealabil”, a mai precizat Marius Rus.

Focarele răsfirate au fost localizate după aproximativ o oră, iar de atunci se lucrează pentru lichidarea tuturor focarelor și îndepărtarea elementelor de construcție care prezintă riscul prăbușirii.

La o primă estimare, suprafața totală desfășurată afectată de incendiu este peste 1000 mp, cumulată la cele patru gospodării (case de locuit, anexe, grajduri, adăposturi pentru animale, fânare etc). Bilanțul total al pagubelor va fi realizat după finalizarea intervenției care este încă în plină desfășurare.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime surprinse de incendiu, în schimb, șase persoane au suferit atacuri de panică și au primit asistență medicală de la echipajele SMURD și ale Serviciului de Ambulanță Județean alocate la caz. Dintre acestea, un bărbat a fost transportat la spital.

FOTO/VIDEO: ISU Bistrița-Năsăud

Articolul FOTO/VIDEO: Puternic incendiu în localitatea Sântioana; șase persoane au suferit atacuri de panică a apărut prima dată pe ZIAR DE BISTRIȚA.

Sursa: Ziardebistrita.ro – vezi articolul

Alte articole