FOTO/VIDEO: Iarna nu se dă dusă! În Pasul Tihuța e lapoviță și ninsoare!

În zonele montane ale județului Bistrița-Năsăud, iarna nu se dă dusă. În Pasul Tihuța, în noaptea de luni spre marți, a fost necesară intervenția utilajelor de deszăpezire pentru a se asigura condiții normale de trafic.

Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud informează că în zona Pasul Tihuța, la această oră, vântul suflă cu putere și este lapoviță și ninsoare.

În zonele montane ale județului Bistrița-Năsăud, iarna nu se dă dusă. În Pasul Tihuța, în noaptea de luni spre marți, a fost necesară intervenția utilajelor de deszăpezire pentru a se asigura condiții normale de trafic.https://www.ziardebistrita.ro/foto-video-iarna-nu-se-da-dusa-in-pasul-tihuta-e-lapovita-si-ninsoare/

Publicată de Ziar de Bistrita pe Luni, 4 martie 2019

În plus, pe DN 17, tot în Pasul Tihuța, în noaptea de luni spre marți, drumarii au fost nevoiți să intervină cu material antiderapant pentru a evita producerea poleiului.

Au acționat 9 utilaje de deszăpezire, care au împărștiat circa 60 de tone de sare.

”În Pasul Tihuța, vânt, lapoviță și ninsoare, -1 grad. Vântul suflă cu 50-60km/h, însă asfaltul este curat (ud, dar fără zăpadă sau polei), încă din cursul nopții acționându-se cu 9 autoutilaje și cu 60 tone de sare” arată reprezentanții Prefecturii Bistrița-Năsăud.Poliția Rutieră monitorizează traficul și recomandă șoferilor să circule cu predență și să adapteze viteza la condițiile de drum.

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează în permanență starea drumurilor.

FOTO/VIDEO: IPJ B-N

 

Sursa: Ziardebistrita.ro – vezi articolul

Alte articole