FOTO: Ţigări şi tutun de contrabandă, confiscate de poliţişti la frontiera de nord

Peste 10.000 de pachete cu ţigări şi 434 kilograme de tutun, alături de un autoturism cu care o parte din ţigări erau transportate, au fost confiscate, în ultimele două zile, de vameşii de la punctele de trecere a frontierei din judeţele Satu Mare şi Maramureş.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii marţi de Poliţia de Frontieră Română, poliţiştii de la Punctul de Trecere al Frontierei Petea au confiscat luni 7.300 pachete de ţigări, în valoare de 85.410 lei şi 434 kg tutun pentru narghilea, în valoare de 43.400 lei, de la un cetăţean român, în vârstă de 27 de ani, din judeţul Maramureş, ce s-a prezentat la graniţă, pentru efectuarea formalităţilor de control specifice ieşirii din România, cu o maşină în care a declarat că transportă pahare şi îndulcitor.

“Şoferul a declarat că transportă pahare din sticlă şi îndulcitor, dar cu ocazia verificărilor colegii noştri au constatat că, de fapt, coletele conţineau ţigări de provenienţă extracomunitară. În unul dintre paleţi, încărcat aparent cu pahare lucrate manual, în 14 colete au fost descoperite pachete cu ţigări.

De asemenea, în alte două cutii care, conform documentelor, ar fi trebuit să conţină îndulcitor, se aflau pungi cu tutun pentru narghilea”, se arată în comunicatul menţionat.

Marfa a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar persoana în cauză este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Marţi, în jurul orei 05.00, pe sensul de intrare în România, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, un cetăţean maghiar, la volanul unui autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Ungaria.

Poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au descoperit ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în pragurile, sub bancheta din spate şi în rezervorul autoturismului, cantitatea de 970 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Bărbatul a fost sancționat cu 10.000 lei

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare totală de 4.365 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, la fel şi autoturismul – a cărui valoare a fost estimată la 6.000 de lei. Totodată, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului au descoperit, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Valea Vişeului, judeţul Maramureş, patru colete cu ţigări care au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.000 de pachete cu ţigări în valoare totală de 23.400 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate.

Sursa: romania24.ro

Sursa: olt-alert.ro – vezi articolul

Alte articole