FOTO: Portul popular, produsele tradiționale și vinurile din județul Bistrița-Năsăud fac deliciul miilor de vizitatori ai Târgului de Turism al României 2019

La cea de-a 41-a ediție a Târgului de Turism al României, județul Bistrița-Năsăud este prezent cu un stand special amenajat în incinta complexului Romexpo din Capitală, fiind prezentate tradițiile, portul popular și gastronomia județului Bistrița-Năsăud.

Noutatea din acest de la standul județului Bistrița-Năsăud este prezentarea proiectului ”Via Transilvanica” la Târgul de Turism. 

Anul acesta am venit din Bistrița-Năsăud cu gândul de a promova cel mai de suflet proiect al anului 2018, Via Transilvanica. Este un proiect al Asociației Tășuleasa Social, care face mare cinste județului Bistrița-Năsăud și care unește pe un traseu de peste 1.000 de km, principalele provincii istorice ale României. Anul trecut au fost inaugurați primii 134 de km din Via Transilvanica în județul Bistrița-Năsăud și de anul acesta urmează ca traseul să fie amenajat și în alte județe!” le-a spus președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud celor care au luat parte la evenimentul de prezentare a standului județului Bistrița-Năsăud.

La fel ca în fiecare an, portul popular bistrițean, produsele tradiționale și vinurile din județul nostru fac deliciul miilor de vizitatori ai celui mai mare târg de turism al anului 2019.

Ansamblul Profesionist “Dor Românesc”, Asociația Tășuleasa Social pentru proiectul Via Transilvanica, Cramele “Valea Ascunsă” de la Teaca și “Vie-Vin Lechința”, meșteșugarii Cornelia Bodescu și Ileana Szilagyi, cele trei maestre în arta gastronomiei, Chef Nina Rus, Chef Honoria Rațiu și Chef Elena Rus, se numără printre cei prezenți la Târgul de Turism 2019.

De organizarea standului județului Bistrița-Năsăud s-au ocupat Elena Bărbos – directorul Asociației “Produs în Bistrița-Năsăud” și Răzvan Cerceja – directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Turism în Bistrița-Năsăud!

Târgul de Turism al României este cel mai mare târg de profil din țară și atrage anual peste 20.000 de operatori, expozanți și vizitatori. Standul județului Bistrița-Năsăud mai poate fi vizitat până duminică, la ora 16:00.

FOTO: Facebook – Emil Radu Moldovan

Sursa: Ziardebistrita.ro – vezi articolul

Alte articole