FOTO: Intervenții până la 5 dimineața în urma fenomenelor meteo periculoase

Pompierii mureșeni au primit ieri peste 23 solicitări pentru evacuarea apei și degajări de copaci pe raza județului Mureș. Aceștia au intervenit la următoarele solicitări:

  • inundație curte în localitatea Tonciu
  • Fire de curent căzute pe carosabil în localitatea Filpișul Mare și Cotuș
  • Peste 40 de curți afectate în localitatea Ernei, copac căzut pe acoperișul unei case în localitatea Ernei
  • Opt curți inundate în localitatea Icland
  • Două curți inundate în localitatea Gornești
  • Trei copaci căzuți în municipiul Târgu Mureș, străzile Aleea Carpați și Gheorghe Pop de Băsești.
  • Copac căzut pe firele electrice în localitatea Ernei, strada Cimitirului,
    20 de curți inundate în localitatea Dumbrăvioara, strada Cimitirului
  • O curte inundată în localitatea Icland, unde s-a creat un dispozitiv pentru a împiedica inundarea a 8 curți din localitate

“În total au fost afectate peste 70 de curți în localitățile Tonciu, Ernei, Icland, Gornești și Dumbrăvioara. Din fericire nu s-a impus evacuarea de persoane, bunuri sau animale. Intervențiile s-au finalizat în această dimineață la ora 05:00, iar pentru restabilirea stării de normalitate ISU Mureș a intervenit cu următoarele forțe în teren: doi ofițeri, 30 de subofițeri, patru autospeciale, o descarcerare, două mașini de teren, o motopompă de capacitate mare, patru motopompe transportabile și două motopompe remorcabile din cadrul Detașamentelor Târgu Mureș și Reghin. În sprijinul acestora au intervenit pompierii voluntari din cadrul SVSU Ernei și Gornești sub coordonarea comitetelor locale pentru situații de urgență ale localităților Ernei și Gornești”, a informat în această dimineață Biroul de Presă al ISU Horea Mureș.

Despre intervenții puteți citi și AICI (dați click pe AICI).

Sursa foto: ISU Horea Mureș

Post-ul FOTO: Intervenții până la 5 dimineața în urma fenomenelor meteo periculoase apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul

Alte articole