FOTO: Căutări DISPERATE! Un copil de 4 ani a căzut într-un pârâu din Livezile!

Echipajele de intervenție efectuează căutări pe cursul râului Bistrița de pe raza localităților Livezile și Bistrița, după ce un copil de 4 ani ar fi căzut într-un pârâu din Livezile.

La fața locului intervin atât echipaje din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, cât și din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Livezile.Potrivit pompierilor, ”căutarile se desfășoară astfel: 12 subofițeri și un ofițer de la Detașamentul de Pompieri – de la locul căderii în apă spre aval în pârâu și pe râul Bistrița, alături de SVSU Livezile, SVSU Bistrița de la podul din Unirea în amonte. SVSU Bistrita are un punct de observare la puntea de trecere în Bistrita, langă sediul SAJ”, au precizat reprezentanții ISU B-N.

ACTUALIZARE 1

Potrivit primarului comunei Livezile, Traian Simionca, copilul ar fi alunecat în pârâul umflat de ploile căzute în ultimele ore şi e posibil să fi fost dus de curent până în râul Bistriţa. Locul unde s-a întâmplat incidentul se află la circa distanţă de aproximativ 200 metri de gura de vărsare în râul Bistrița.

Suntem aici cu toții și îl căutăm. Pârâul în care a căzut copilul vine de pe un versant numit Valea Cărămizilor și se deversează în pârâul Bistrița. De unde a căzut copilul și până la râul Bistrița este o distanță de circa 150 – 200 de metri. Copilul s-ar fi jucat pe o stivă de lemne care era lângă pârâu. Au fost doi copii mici acolo. Pârâul este umflat. Nu a ieșit din matcă, dar e mare nivelul. Albia are cam 3 m lățime și 1,5 m adâncime, acum apa e mare, iar copilul fiind mic… Eu așa mare apa nu am văzut-o cam de 10 ani. Dacă ar mai crește vreo 50 cm, ar ieși din matcă”, a declarat primarul Traian Simionca.

ACTUALIZARE 2

Efectivele care intervin în acțiunile de căutare au fost suplimentate. 15 subofițeri și 3 ofițeri din cadrul ISU BN, SVSU Livezile și Bistrița, echipaj SAJ cu medic, polițiști, jandarmi și localnici acționează pe mai multe sectoare de căutare de pe o distanță de circa 9 km, pe ambele maluri și pe cursul apei cu ajutorul bărcii pneumatice din dotarea Detasamentului de Pompieri Bistrița.


”Se fac eforturi susținute pentru a găsi cât mai repede copilul, dar debitul este crescut, iar apa este învolburată. Sectoarele de căutare sunt împărțite din locul unde a fost văzut ultima dată copilul, și până în partea de sus a municipiului Bistrița”, mai spun reprezentanții ISU B-N.

Sursa: Ziardebistrita.ro – vezi articolul

Alte articole