Forța Dreptei, despre taxa de solidaritate: o aberație, PSD propune inepții fiscale și se întoarce la epoca Dragnea

Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, susține că taxa de solidaritate propusă de PSD reprezintă o aberație. Partidul de la guvernare propune inepții fiscale și se întoarce la epoca Dragnea, a mai spus Orban la RFI.

Președintele Forța Dreptei susține că guvernanții au nevoie de bani pentru a oferi pomeni celor care-i votează lovind astfel în oamenii care muncesc.

„De luni bune, PSD-ul vine cu tot felul de inepții fiscale, în încercarea disperată de a crește veniturile la buget, astfel încât să aibă bani luați de la cei merituoși, de la cei care muncesc, care au rezultate și care sunt pregătiți, astfel încât să poată da pomeni către segmentele care-i votează pe pesediști. Atâtea aberații de natură fiscală nu mi-a fost dat să aud până acum”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul Forța Dreptei a oferit drept exemplu propunerea privind supraimpozitarea pensiilor speciale. Este o declarație de campanie deoarece legea parlamentului a fost declarat neconstituțională de CCR, a spus Orban.

De asemenea, Orban respinge proiectul privitor la taxa de solidaritate dorită de PSD spunând că se încearcă revenirea la epoca Dragnea.

„În momentul în care impui o taxă, banii proveniți din taxa respectivă se duc la buget și ei intră în coșul comun și sunt împărțiți prin legea bugetului de stat. Sunt categoric împotriva unui astfel de impozit pe cifra de afaceri. Ei se reîntorc de fapt la propunerile lui Dragnea. Și în vremea lui Dragnea, PSD a vrut să impună impozitul pe cifra de afaceri, care din punctul meu de vedere este o aberație”, a precizat Ludovic Orban.

În prezent, se vorbește despre introducerea unei taxe de solidaritate pe cifra de afaceri a marilor companii, care va fi convertită în contribuție pentru sănătate și educație. De asemenea, PSD propune supraimpozitarea veniturilor salariale din sistemul bugetar mai mari decât salariul președintelui țării, supraimpozitarea în două trepte a pensiilor speciale și aplicarea unui sistem progresiv de deduceri pentru salariile sub 4.500 de lei brut, astfel încât salariul minim să nu mai fie impozitat.

The post Forța Dreptei, despre taxa de solidaritate: o aberație, PSD propune inepții fiscale și se întoarce la epoca Dragnea first appeared on Ziar independent din Galați.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul

Alte articole