Florin Cîțu se gândește la plafonarea prețului la gaze

Premierul Florin Cîțu a declarat, privind plafonarea prețului la gaze, că va lua în calcul această soluție. 

„Avem deja soluții pentru compensare și voiam să ne asigurăm că clienții casnici și non casnici, adica IMM-urile și persoane fizice, nu vor plăti toată factura în acestă iarnă și aici soluțiile le avem, urmează doar să ne gândim care e forma cea mai simplă ca să nu trebuiască oamenii să completeze tot felul de formulare”, a declarat premierul.

 

„Pentru mine este important să  nu distorsionăm foarte mult piața, pentru că în momentul în care introduci o stfel de măsură distorsionezi piața, motivația de a investi dispare pentru companii și atunci vreau să vedem cum luăm acaestă măsură să fie cât mai puțin invazivă în piață, dar trebuie să recunoaștem că în acest moment există o situație specială care necesită măsuri speciale. Cele 3 ministere vor veni până săptâmâna viitoare cu o soluție de compensare pentru clienții casnici și noncasnici”, a precizat Cîțu.

Premierul a explicat că decizia de azi nu are vreo legătură cu proiectul de lege al PSD pentru plafonarea prețurilor…„Nu, nu are nico legătură. PSD copiază. Multe dintre măsurile pe care le-am văzut la PSD sunt copiate după noi. Este ceea ce văd la nivel european. Sunt mai multe țări, deja 6 cred care vorbesc despre plafonarea prețurilor”, a încheiat Cîțu.

Post-ul Florin Cîțu se gândește la plafonarea prețului la gaze apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul

Alte articole