Florile de naștere ale lunii februarie: violete și panseluțe

Florile lunii februarie sunt violete și panseluțele.

Nu înfloresc multe flori, cu toate acestea, micile plante din pădure în luna februarie luminează peisajul ca niște papuci violet și colorați.

Violeta este folosită ca sursă de arome în industria parfumurilor. Se știe că violeta are un miros „flirty” pe măsură ce parfumul său vine și dispare.

Când sunt nou deschise, florile de violete pot fi folosite pentru a decora salate sau în umpluturi pentru păsări de curte sau pește.

Sufleurile, smântâna și deserturile similare pot fi aromate cu esență de flori de Violete. Frunzele tinere sunt comestibile crude sau gătite ca o legumă cu frunze cu gust blând.

Florile și frunzele soiului „Rebecca”, una dintre violete, au o aromă distinctă de vanilie, cu note de iarnă.

Parfumul înțepător al unor soiuri de violete adaugă o dulceață inimitabilă deserturilor, salatelor de fructe și ceaiurilor, în timp ce aroma blândă se combină la fel de bine cu alimente dulci sau sărate, cum ar fi carnea la grătar și legumele la abur.

Frunzele în formă de inimă ale violetelor oferă o sursă gratuită de verdeață pe parcursul unui sezon lung de creștere, în timp ce petalele sunt folosite pentru aromatizare parfumată în budinci de lapte și înghețată sau în salate și ca garnituri.

O violetă confiată sau violeta cristalizată este o floare, de obicei de Viola odorata, conservată printr-un strat de albuș de ou și zahăr cristalizat.

Alternativ, siropul fierbinte se toarnă peste floarea proaspătă (sau floarea este scufundată în sirop) și se amestecă până când zahărul se recristalizează și s-a uscat.

Această metodă este încă folosită pentru petalele de trandafiri și a fost aplicată în trecut florilor de portocal (când migdalele sau coaja de portocală sunt tratate astfel se numesc praline).

Violetele confiate sunt încă produse comercial în Toulouse, Franța, unde sunt cunoscute sub numele de violettes de Toulouse. Sunt folosite ca decorare a prăjiturii sau a mărunțișelor sau incluse în deserturile aromate.

Francezii sunt, de asemenea, cunoscuți pentru siropul lor de violete, cel mai frecvent făcut dintr-un extract de violete.

În Statele Unite, acest sirop francez de violete este folosit pentru a face biscuiți și bezele cu violete.

Esența de violă aromatizează lichiorurile Creme Yvette, Creme de Violette și Parfait d’Amour. De asemenea, este folosit în produse de cofetărie, cum ar fi bomboanele violete de Parma și bomboanele violete ale lui C. Howard.

Foto domeniu public

The post Florile de naștere ale lunii februarie: violete și panseluțe first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole