Fii erou! Donează sânge! Campanie umanitară la Ploiești

În perioada 14-20 iunie 2021, se va derula o nouă campanie de donat sânge, inițiată de Info City Ploiești și Centrul de Transfuzii.

Pentru a dona sânge este recomandat să dormi bine înainte, dacă se poate 7-8 ore, trebuie să nu fi efectuat servici de noapte (schimbul III) pentru a nu fi obosit.

Este foarte bine să mănânci dimineaţa, un mic dejun format din proteine şi glucide, fără prea multe grăsimi, dar cu multe lichide dulci, ceai cafea, sucuri naturale. Sub nici o formă nu trebuie să se fumeze înainte şi după de donare.

Este cu desăvârşire interzis alcoolul în dimineaţa donării şi cu o seară înainte. Cafeaua este recomandată mai ales la persoanele care au în mod frecvent tensiunea arterială mică.

Este bine ca după donare să avem un timp la dispoziţie (două, trei ore) să ne odihnim. În ziua donării este interzis fumatul şi consumul de alcool.

Donarea de sânge total durează cel mult 10 minute, şi în acest timp se prelevează o cantitate de 450 ml sânge total care va fi prelucrat ulterior. O singură unitate de sânge donat poate salva până la 3 vieţi.

Centrul de Transfuzii Sanguine Ploiești: Șoseaua Vestului, Nr. 24 A
Telefon: 0344 /802969
Fax: 0244 / 595517
E-mail: ctsploiesti@yahoo.com

Program de donare sange
Ora 8-13, Luni-Vineri

Program de recrutare donatori voluntari de celule stem hematopoetice
Ora 10-13 Luni -Vineri

Program de recoltare analize populatie
Ora 8-10, Luni-Vineri

Program de eliberare rezultate
Ora 11-13, Luni-Vineri

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole