,,Făt Frumos din Tărâmul de Azi” vine la Târgu Mureș

Reprezentanții Asociației Divizia Artelor prin Tehnologiile Emergente (DATE) au transmis marți, 15 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că  în data de 19 și 20 septembrie, prezintă cu ajutorul artiștilor și dezvoltatorilor de noi forme artistice, personajul de basm ,,Făt – Frumos din Tărâmul de Azi”, într-o poveste proiectată 3D, bilingv, pe fațada Teatrului Național din Târgu Mureș. Evenimentul este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României și a Serviciului pentru Dezvoltare Comunitară din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

,,Făt Frumos adus în tărâmul zilelor noastre este prima ecranizare a eroului de basm. Povestea lui Făt Frumos din Tărâmul de Azi  sărbătorește 100 de ani de la prima animație de la noi din țară. Pentru centenarul animației, Făt Frumos aduce în cele două seri de proiecție scurtmetraje de animație de arhivă realizate de autori români și autori maghiari, pentru a sărbători cele două culturi. Piața Teatrului Național va fi dominată de personajul de basm care se va înălța cu ajutorul unei instalații pline de culoare, la 5 metri deasupra solului. Făt-Frumos din Tărâmul de Azi va veni cu elementele tradiționale ale portului din Mureș, aduse în magia culorilor unei povești cu rol psiho-pedagogic pentru tinerele generații. În plus, cei mici vor putea lua povestea lui Făt Frumos acasă, având la dispoziție o cărticică ce va ilustra vitejiile eroului din zilele noastre”, se menționează în comunicat.

În zona de proiecție, accesul se va face cu câte 100 de spectatori pentru fiecare calup de animație, care va dura aproximativ 30 de minute. Scopul proiectului este de a consolida multiculturalismul și interculturalismul din inima României și dorește să sublinieze faptul că buna înțelegere din comunitățile multietnice din țara noastră, are ca numitor comun forța cuvântului ,,împreună”.

Făt – Frumos din Tărâmul de Azi îl pune pe acest erou în fața provocărilor moderne, iar acesta își folosește puterile pentru a transmite mesaje în comunitate despre toleranță, spirit civic, iubire și grija față de tot ce ne înconjoară, promovând curajul, omenia, toleranța și apropierea.

Andreea ȚIȚIU

Post-ul ,,Făt Frumos din Tărâmul de Azi” vine la Târgu Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul

Alte articole