Exercițiul internațional RAILEX IX a ajuns la final

În această săptămână la Cluj-Napoca a fost organizat exercițiul internațional RAILEX IX, la care au participat polițiști din 14 state membre ale Asociațiilor Polițiilor Feroviare din Europa. În cadrul exercițiului au fost simulate mai multe situații tactice de către echipe de intervenție din Bulgaria, Cehia, Ungaria și Portugalia, alături de echipe din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Printre exercițiile efectuate la Cluj s-a numărat simularea unei intervenții în cazuri de tulburare a ordinii și liniștii publice, sesizări privind existența unei explozii în tren, simularea unor lupte între suporteri ai echipelor rivale, atacuri ale protestatarilor și greviștilor asupra forțelor de ordine, precum și măsurile ce trebuie luate pentru siguranța călătorilor în sistemul transporturilor feroviare în astfel de situații.

De asemenea, în cadrul RAILEX IX, polițiștii au dezbătut subiecte de siguranță și securitate în domeniul transporturilor feroviare pe plan european, în situații privind suporteri violenți, atacuri cu arma, blocarea trenurilor, demonstrații, săvârșite in trenurile de călători sau în stațiile de cale ferată.

The post Exercițiul internațional RAILEX IX a ajuns la final appeared first on City News.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole