Exercițiu internațional de salvare, într-o comună mureșeană

Localitatea mureșeană Gornești găzduiește, în perioada 14-16 octombrie, un exercițiu EU-MODEX de tip blended, a informat joi, 14 octombrie, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș.

”Seria de exerciții Modex se desfășoară cu participarea diverselor module din cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă (medicale, CBRN, pompe de mare capacitate etc…). Scenariul acestui exercițiu se va baza pe simularea producerii unui dezastru, mai exact un „Taifun” care are loc într-o țară din Orientul Îndepărtat. Imediat după producerea dezastrului, mecanismul european de Protecție Civilă va fi activat pentru acordarea sprijinului necesar. Acest exercițiu se desfășoară simultan în România, Estonia și Austria, iar startul se va da la aceeași oră”, se arată în comunicat.

Potrivit aceleiași surse, exercițiul reprezintă un prilej ”foarte bun de pregătire” pentru EMT 1 ROU Târgu Mureș (Emergency medical team), ”ca o etapă în vederea certificării”, iar în cadrul exercițiului vor participa reprezentanți din cinci țări UE, reprezentanți din partea Departamentului pentru Situații de Urgență, o echipă medicală din cadrul UPU-SMURD Târgu Mureș, personal și voluntari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș.

”Pentru buna desfășurare a exercițiului, logistica necesară va fi asigurată de către ISU Mureș. Menționăm că această activitate se va desfășura cu respectarea măsurilor împotriva răspândirii cu virusul COVID-19 și toți participanții vor fi testați înainte de intrare în exercițiu”, se mai arată în comunicat.

(Redacția)

Post-ul Exercițiu internațional de salvare, într-o comună mureșeană apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul

Alte articole