Eric de Oliveira a ajuns la 61 de goluri în Liga 1! De câte mai are nevoie pentru a-l depăşi pe Wesley: „Sper să fac istorie!”

UPDATE 19 iulie 2019, ora 22:15. Brazilianul Eric a marcat și în partida Chindia – Viitorul, iar acum mai are nevoie de numai cinci goluri pentru a deveni cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1.

Ce a spus Eric după meci: „Mă bucur pentru gol, dar a fost munca întregii echipe. Am avut un meci mult mai dificil decât cel cu Dinamo. Sper să-l depășesc pe Wesley și să fac istorie”. 

Eric de Oliveira are ca obiectiv declarat obținerea titlului de cel mai bun marcator străin din istoria campionatului României. Deja le-a luat fața unor fotbaliști care nu mai au cum să-l ajungă, ca Golubovic, Kapetanos sau Fatai (ocupanții locurilor 4, 5 și 6, care nu mai evoluează acum în Liga 1), iar în cursa sa solitară mai are de trecut doar de ”borna Wesley Lopes”. 65 de goluri a marcat conaționalul lui Eric pentru Vaslui și Poli Iași, iar Eric mai are acum doar cinci reușite până la a face istorie.


Brazilianul Eric de Oliveira a bifat luni, la meciul câștigat de Viitorul, 5-0, cu Dinamo, apariția cu numărul 200 pe prima scenă a fotbalului românesc şi golul cu numărul 60! Mijlocașul ofensiv adus în Liga 1 de Gaz Metan Mediaș în 2007 a marcat în poarta alb-roșiilor golul “aniversar” pentru el în Liga 1. Cu această ocazie, fotbalistul Viitorului se apropie la doar 5 reușite de recordul compatriotului său Wesley, cel care a punctat de 62 de ori pentru FC Vaslui și de 3 ori pentru Poli Iași în 121 de apariții, fiind cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1.

Eric a marcat cel de-al cincilea gol din partida disputată la Ovidiu, cu Dinamo, stabilind astfel scorul final, la doar două minute după ce a intrat în teren, înlocuindu-l pe Alexandru Mățan. Brazilianul a revenit în România în iarna lui 2018, după o experiență mai puțin reușită în Qatar, iar pentru constănțeni a reușit să puncteze de 5 ori în 8 apariții în a doua parte a sezonului trecut.

Șase goluri îl despart de a intra în istorie

Odată cu marcarea golului 60 în Liga 1, Eric de Oliveira s-a apropiat cu încă un pas de recordul stabilit de un alt brazilian, Wesley Lopes, care a izbutit 62 de reușite în 3 trei sezoane la FC Vaslui și 3 la Poli Iași, în prima parte a sezonului 2014-2015.

Clasamentul marcatorilor străini în prima divizie este completat de Bojan Golubovic (Ceahlăul, Iaşi, FCSB), Pantelis Kapetanos (FCSB, CFR Cluj) și Kehinde Fatai (Astra). Niciunul dintre ei însă nu mai evoluează în Liga 1, iar Eric are șanse mari de a-l depăși pe Wesley Lopes chiar în actuala stagiune, având în vedere încrederea pe care Gheorghe Hagi o are în decarul brazilian, pe care l-a antrenat în două perioade la Viitorul. Brazilianul a câștigat și primele sale trofee din carieră, Cupa și Supercupa României, alături de Viitorul.

„12 ani am stat aici în România, am vrut să iau trofee, am aşteptat atâta timp! E un lucru mare! Dumnezeu mi-a dat seara asta. Am intrat, am marcat şi am învins. Băieţii ăştia merită tot! E despre ei, despre Viitorul! Le mulţumesc”, declara Eric după câștigarea Cupei României, împotriva Astrei. Eric a mai declarat, de altfel, că unul din obiectivele sale principale este să reuşească să devină cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1.

 

Articol preluat de pe Fanatik.ro.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole