Elitele se vor bucura de un nou sezon

Elitele se vor bucura de un nou sezon

Federația Română de Fotbal a decis reluarea competițiilor Liga Elitelor under 19 și Liga Elitelor under 17. Cele două campionate se vor relua pe 26 septembrie și vor participa primele 24 de cluburi din Clasificarea Academiilor. Printre acestea, Petrolul și Astra, formații care vor juca în ambele întreceri. Toate grupările participante vor fi sprijinite financiar pentru a putea evolua.

Fiecărui club din Liga 1 și Liga 2 ale cărui echipe vor participa în aceste competiții i se va aloca suma de 4.000 de euro, reprezentând ajutor pentru testare SARS-CoV-2. În această situație sunt majoritatea cluburilor, însă suma alocată poate fi suficientă doar pentru turul campionatului. O echipă trebuie să facă două teste pe lună ceea ce înseamnă un efort financiar lunar de 65.000 de lei!

Doar două trupe participante, LPS Buzău și Sport Team București, vor primi câte 12.500 euro deoarece nu beneficiază de plățile de solidaritate din partea UEFA pentru acest an. Cele 24 de cluburi cu drept de joc sunt obligate să confirme participarea în scris până mâine după amiază. În situația în care un club nu dorește participarea sau nu confirmă participarea până la termenul stabilit, locul acestuia va fi ocupat de următorul club care a luat parte la procedura de Clasificare a Academiilor și care doreşte să participe în cele două competiții juvenile.

Sursa: ph-online.ro – vezi articolul

Alte articole