Elevii, sub lupă! Comportamentul civilizat în autobuzele școlare devine obligatoriu prin lege

Elevii sunt supuși unor noi reguli stricte de comportament în autobuzele școlare. Legea nr. 162 din 29 mai – recent publicată în Monitorul Oficial – aduce schimbări importante în viața de zi cu zi a elevilor care folosesc transportul școlar, impunându-le obligații clare și sancțiuni severe pentru nerespectarea acestora.

De acum înainte, elevii trebuie să stea pe locurile lor, să se comporte civilizat și să vorbească frumos în autobuzele școlare. Distrugerea bunurilor din autobuze este interzisă. Elevii care nu respectă aceste reguli riscă sancțiuni dure, inclusiv interzicerea accesului în autobuzele școlare pentru o perioadă de timp.

Autoritățile subliniază că respectarea acestor reguli este esențială pentru buna funcționare a transportului școlar și pentru protejarea bunurilor publice. Aceste măsuri asigură un mediu sigur și plăcut pentru toți elevii.

În plus, conform noii legi, școlile trebuie să transmită primarilor detalii precise despre transportul elevilor. Aceasta include graficul de circulație, traseele, locurile de îmbarcare, numărul de elevi transportați și numărul de curse zilnice.  De asemenea, legea impune și inscripționarea clară a autobuzelor cu textul „Transport școlar”, pentru a asigura recunoașterea ușoară și respectarea normelor de circulație.

Noua legislație aduce un mesaj clar: comportamentul civilizat în autobuzele școlare nu mai este opțional, ci obligatoriu. Elevii care nu respectă regulile vor simți consecințele. Astfel, autoritățile vor să transforme transportul școlar într-un model de ordine și disciplină.

The post Elevii, sub lupă! Comportamentul civilizat în autobuzele școlare devine obligatoriu prin lege first appeared on Ziar independent din Galați.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul

Alte articole