Elevii din Buzău vor învăța ca în Finlanda. Modelul presupune stimularea potențialului creativ al fiecărui copil

Autoritățile din Buzău au început demersurile pentru înființarea în municipiu a unor clase după model finlandez. Modelul finlandez de educație este considerat cel mai performant din spațiul european, pentru că pune accentul pe abordarea individualizată, centrată pe elev și pe stimularea potențialului creativ al fiecărui copil.

Edilul Buzăului este încrezător în șansele de reușită ale unor astfel de clase, după ce a primit deja un semnal pozitiv din partea Ambasadei Republicii Finlanda în România.

Cele două clase experimentale vor fi înființate, cel mai probabil, la Școala gimnazială nr. 11, cea mai mare unitate școlară din județul Buzău.

Finlanda are cel mai bun sistem şcolar din lume, potrivit evaluărilor făcute de specialiștii în domeniu, dar și în baza rezultatelor obținute la olimpiadele internaționale.

Nordicii au ajuns la această performanţă prin revizuirea întregului lor sistem. Elevii din Finlanda au doar patru ore de şcoală pe zi şi cel mai scurt an şcolar din toată Europa.

Tot aici, conceptul de „temă pentru acasă” nu există. Încă din primii ani de școală, după fiecare caz în parte, copilul este încurajat să-și dezvolte cât mai bine anumite abilități și nu este “bombardat” cu informații inutile, așa cum se întâmplă în sistemul de învățământ românesc.

Sursa: StiriDeBuzau.ro – vezi articolul

Alte articole