Elevii de la Unirea au revenit în clasele din corpul A. Noi investiții în unitățile de învățământ

Anul școlar vine la Brașov cu vești bune pentru elevii și părinții acestora: noi investiții în sistemul de învățământ, sistemul de transport al elevilor a fost extins și optimizat, iar consilierii locali are o nouă abordare în ceea ce privește cheltuielile pentru consumabile, bine-cunoscutul ,,fond al clasei”.

Transport elevi

Din acest an școlar, pentru transportul elevilor vor funcționa 12 rute, care acoperă cea mai mare parte a orașului, astfel încât elevii să aibă un acces facil la aceste autobuze și să poată ajunge la școală în condiții de siguranță. Totul este posibil prin grija consilierilor locali și a viceprimarului Sebastian Rusu.

Astfel, noile rute – care se adaugă celor 5 inițiale – vor asigura și transportul elevilor din cartierele Noua, Astra – zona dintre Saturn și calea ferată, Scriitorilor, Valea Cetății, Tractorul – zona nouă și Bartolomeu Nord. Totodată, pentru a accesibiliza toate rutele de transport elevi, numărul de stații de pe fiecare traseu a fost majorat, astfel încât distanța dintre locuințe și stație să fie cât mai scurtă*.

Primul ghiozdan

Proiectul Primul ghiozdan, demarat de Municipalitate în 2010, continuă și în acest an pentru elevii din clasa pregătitoare. Astfel, 2.363 de boboci au găsit pe bancă ghiozdanele cu toate rechizitele necesare pentru începerea anului școlar.

,,Ne bucurăm să continuăm tradiția celor 11 ani în care oferim copiilor primul ghiozdan. Avem un pachet de aproximativ 2.400 de ghiozdane pe care îl dăm astăzi în municipiul Brașov în toate școlile, la cei din clasa pregătitoare. Un ghiozdan roz și unul albastru, evident cel roz fiind pentru fetițe și cel albastru pentru băieți, un ghiozdan care este consistent din punct de vedere al conținutului: avem caiete, avem creioane, avem penare, avem foi de hârtie, gumă de șters, plastilină, lucruri pe care sunt convins că fiecare copil le apreciază, dar și fiecare părinte, pentru că practic este un ajutor pe care noi, Primăria Brașov, vrem să îl dăm locuitorilor orașului nostru” , a explicat viceprimarul Sebastian Rusu, la deschiderea anului școlar la Școala Gimnazială nr. 19.

Pachetul cu rechizite școlare „Primul ghiozdan” pentru elevii înscrişi în clasa pregătitoare în anul şcolar 2020-2021 conține: 5 caiete dictando, 5 caiete de matematică, două caiete cu foaie velină, două caiete de biologie, două blocuri de desen A4, 10 creioane negre HB, 2 seturi de creioane colorate, două radiere, două ascuțitoare, penar, acuarele, pensule (diferite mărimi), ghiozdan, planşetă, plastilină, coperți pentru caiete, hârtie glasată, carton colorat, două tuburi de lipici tub, 5 mape plastic A4 cu șină, 10 folii plastic transparentă protecție pentru documente A4 (10 bucăți).

 

Colegiul Național Unirea

Vești bune și pentru elevii de la Colegiul Național Unirea: în prima zi de școală, ei s-au întors, după 4 ani, în clasele din corpul A, astfel că tot programul elevilor a revenit într-un singur schimb.

,,Ne bucurăm să venim cu o veste bună astăzi, odată cu începerea școlii. Elevii din Colegiul Național Unirea vor putea reveni la clasele din corpul A, unde lucrările de reabilitare au fost încheiate în mare parte. Le urăm mult succes elevilor în noul an școlar și ne bucurăm că aceștia vor putea să desfășoare ore în cursul dimineții”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu, prezentă la deschiderea anului școlar la Colegiul Național Unirea.

Proiectul de reabilitare ale acestei clădiri au început în 2017, fiind executate de către firma spaniolă Construcciones Deco S.A (care a executat lucrările de reabilitare și la Colegiul Național de Informatică Gr. Moisil). Deși termenul de finalizare a acestora era iulie 2019, până la acel moment compania spaniolă nu a reușit să execute decât 10% din totalul lucrărilor. La sfârșitul lunii august 2019 s-a semnat contractul pentru continuarea lucrărilor cu SC RIAL SRL. Pentru a putea finaliza lucrările la clasele din corpul A, în ultimele luni RIAL-ul și-a alocat cea mai mare parte a resurselor umane pentru această investiție. În acest moment, toate sălile de clasă sunt funcționale, excepție făcând sala festivă și subsolul. Acest proiect a adus în învățământul brașovean o serie soluții inovatoare în aceea ce privește amenajările interioare și exterioare, de la sistemul de iluminat al claselor, la amenajarea subsolului sau la instalarea liftului exterior.

Totodată, edilii orașului le-au reamintit părinților că fiecare școală are la dispoziție fondurile necesare pentru achiziția de consumabile, iar acolo unde fondurile nu ajung, Municipalitatea le va suplimenta, astfel încât părinții să nu mai fie nevoiți să strângă bani pentru șervețele, cretă, dezinfectant sau săpun.

Primarul Allen Coliban a participat la deschiderea anului școlar la Școala Gimnazială nr. 30 și la Colegiul Andrei Șaguna, viceprimarul Flavia Boghiu a fost prezentă la deschiderea anului școlar la Colegiul Național Unirea și la Liceul de Artă, iar viceprimarul Sebastian Rusu a participat la festivitățile de la Școala Gimnazială nr. 2, CN Ioan Meșotă și Școala Gimnazială nr 19. Alături de edili, și consilierii locali au fost prezenți la festivitățile de început de an la unitățile de învățământ unde sunt membri în consiliul de administrație.

 

* Trasee transport elevi

 • TE1 (1 autobuz)
  Stații: [7:05] NOUA cap linie – [7:07] Strand Noua (Str. Lacurilor) – [7:09] Aurora (Str. Lacurilor) – [7:19] Neptun (Bd. Saturn) – [7:20] Complexul Mare (Bd. Saturn) – [7:21] Gemenii (Bd. Saturn) – [7:23] Scriitorilor (Str. Zizinului) – [7:35] LIVADA POȘTEI – [7:45] ȘIRUL BEETHOVEN.
 • TE2 (2 autobuze)
  Stații: [7:20] ROMAN cap linie – [7:22] Berzei (Calea București) – [7:25] Liceul Informatică (Calea București) – [7:40] LIVADA POȘTEI – [7:50] ȘIRUL BEETHOVEN.
 • TE3 (1 autobuz)
  Stații: [7:15] VALEA CETĂȚII cap linie – [7:16] Fragilor (Bd. Valea Cetății) – [7:17] Lic. Hans Mattis Teutch (Bd. Valea Cetății) – [7:20] Carpaților (Bd. Muncii) – [7:25] Spitalul Județean (Calea București) – [7:40] LIVADA POȘTEI – [7:50] ȘIRUL BEETHOVEN.
 • TE4 (1 autobuz)
  Stații: [7:27] LICEUL MEȘOTĂ – [7:40] LIVADA POȘTEI – [7:50] ȘIRUL BEETHOVEN.
 • TE5 (1 autobuz)
  Stații: [7:20] TRIAJ cap linie – [7:22] Autogara 3 (Str. Hărmanului) – [7:24] Vlahuță (Str. Hărmanului) – [7:27] Liceul Meșotă (Bd. Kogălniceanu) – [7:40] LIVADA POȘTEI – [7:50] ȘIRUL BEETHOVEN.

Sursa: Transilvania365.ro – vezi articolul

Alte articole